În bucătăriile profesioniste nu este loc de greşeală şi nici nu este timp de aşteptat. Trebuie să ai mereu la dispoziţie produsele păstrate în condiţii optime pentru a le putea folosi în prepararea celor mai gustoase feluri de mâncare. Un dulap frigorific profesional este indispensabil în bucătăria unui chef. El va menţine temperatura constantă pentru orice fel de preparate puse în el, multe dulapuri frigorifice sunt făcute din oţel inox, au şi funcţie de refrigerare, congelare, pot fi simple sau duble.

Umiditatea este controlată precis de fiecare dată, capacitatea de depozitare este mare, deci poţi pune în ele foarte multe ingrediente, produse, consumul de energie este redus, agentul refrigerant respectă toate regulile de siguranţă şi standardele de calitate. 

Se prelungeşte şi termenul de valabilitatea al alimentelor, ingredientelor depozitate în dulapurile frigorifice, calitatea produselor rămâne aceeaşi cât timp funcţionează acest tip de aparat util în bucătăriile profesioniste din HoReCa.

Cât de eficient este un dulap frigorific profesional?

Oţelul inox din care sunt fabricate dulapurile frigorifice este durabil, sănătos şi ecologic, arată bine, vei avea o bucătărie care arată bine şi în care se poate lucra mai uşor cu ingredientele care stau mereu în cele mai bune condiţii posibile. Oţelul inox rezista bine la coroziune, abur, apă, nu vei avea probleme deloc cu dulapurile frigorifice indiferent de temperatură şi de umiditatea din camerele unde vor fi folosite.

Ai nevoie de dulapuri frigorifice în bucătăria profesionistă şi pentru a putea avea mai mult control asupra ingredientelor ce au nevoie de temperaturi constante şi de un mediu suficient de rece cât să nu se degradeze în timp şi să îşi piardă proprietăţile, calităţile. 

Lucrezi mai rapid şi mai uşor ştiind că poţi lua oricând din aceste frigidere duble tot ce ai nevoie, poţi să vezi imediat ce este în dulap, le poţi folosi şi pentru expunerea unor preparate pentru a fi servite de clienţi, dacă ai un apărat ceva mai sofisticat care nu este neapărat doar pentru bucătarii.

Descoperă Dulapurile Frigorifice Profesionale - Calitate și Fiabilitate Garantate

Avantajele dulapurilor frigorifice pentru HoReCa

Dulapurile frigorifice moderne sunt compacte, nu ocupă loc mult în bucătării, sunt uşor de mutat pentru că nu au greutăţi foarte mari, mecanismul care asigură temperatura constantă este verificat şi rezistă foarte bine în timp, uzura nu pune probleme deloc. 

Temperaturile se controlează cu ajutorul unor afişaje electronice sau tactile mai nou, tu deţii controlul asupra funcţionarii dulapurilor frigorifice, poţi interveni oricând asupra lor ca să te asiguri că ai ingrediente şi alimente păstrate excelent.

În plus, cu dulapurile frigorifice nu au nevoie de mentenanţă specială, sunt uşor de îngrijit şi de curăţat, de reparat, funcţionează fără probleme ani la rând dacă ai grijă când le poziţionezi şi nu le supui la şocuri, dacă ai grijă la variaţia de temperatură şi la controlul temperaturii din jurul lor şi din interiorul lor.

Păstrezi într-un frigider inox profesional şi ingrediente de sezon, ai mai multe ingrediente proaspete la îndemână şi poţi servi mai mulţi clienţi cu mâncare de calitate, bună, aromată, în care vei avea doar ingrediente proaspete, menţinute foarte bine în astfel de dulapuri frigorifice. Unele modele au şi funcţie de congelare, mai multe uşi, poţi să ţii şi băuturi în ele, depinde ce fel de dulapuri frigorifice vrei să cumperi pentru bucătăria ta profesionistă.

Te organizezi mai bine ştiind că ai totul aranjat în dulapurile frigorifice, ai eficienţă mai mare când eşti grăbit şi vrei neapărat să îţi serveşti clienţii cu cele mai bune preparate în cel mai scurt timp. Alimentele şi ingredientele din dulapurile frigorifice se menţin în siguranţă, nu se vor altera, ai siguranţă şi tu, proprietarul, că vei servi mereu mâncare cu cele mai bune şi mai fresh ingrediente. Se evită contaminarea încrucişată, mirosurile luate de la alte alimente, atmosfera din dulapuri este una controlată în fiecare secundă.

Cum alegi dulapuri frigorifice şi ce alte caracteristici şi funcţii sunt importante când le cumperi?

Şi tot în dulapurile frigorifice poţi să stochezi în avans diverse preparate sau sosuri şi să le serveşti când ai cerere. Sistemele de răcire no frost şi temperaturile, umiditatea controlabile în totalitate vor asigura un mediu de depozitare perfect indiferent de ingrediente şi de ceea ce vrei să pui în dulapurile frigorifice.

Rafturile din interior se pot ajusta în funcţie de ce vrei să depozitezi în dulap, poţi avea şi funcţii suplimentare, dozator de apă, producător de gheaţă, control avansat pentru diverse caracteristici. Dezgheţarea sau modificarea temperaturii din interior, renunţarea la temperatura setată la un moment dat, procesele sunt simple şi presupun doar o atingere de buton.

Alt motiv pentru care merită să cumperi un dulap frigorific pentru bucătăria profesionistă şi pentru afacerea ta tine şi de calitatea acestor tipuri de aparate. Un frigider nu te va ajuta foarte mult oricât de sofisticat şi de mare ar fi el. Un dulap frigorific profesional este special conceput pentru bucătăriile moderne şi oferă de fiecare dată fiabilitate, garanţie şi eficienţă sporită.

Garanţia pentru un astfel de frigider inox profesional este una extinsă de cele mai multe ori, vei avea reparaţii şi intervenţii rapide din partea celor care se ocupă de mentenanţele programate, ca să ştii mereu că poţi oferi clienţilor doar cele mai bune experienţe culinare în aşa fel încât să rămâi în topul preferinţelor lor.

Când alegi un astfel de frigider dublu pentru bucătăria din HoReCa este bine să te documentezi serios, să discuţi şi cu experţi din domeniu şi să optezi pentru modele cât mai recente, cu cât mai multe funcţii, pentru dulapuri frigorifice pe care te poţi baza şi care sunt suficient de mari şi de bine dotate. Doar aşa poţi să fii sigur că vei servi rapid clienţii cu mâncare bună şi vei avea şi modalităţi foarte simple de a gestiona şi stoca toate ingredientele ce au nevoie de condiţii de păstrare speciale ca să se menţină proaspete şi la fel de gustoase pentru o perioadă mai lungă de timp.

De interes:  Start vot! Aproape 900.000 de bănățeni sunt așteptați la urne | Express de Banat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.