Barcile cu vasle sunt pe cale de disparitie. Lotcile, ambarcatiunile arhaice facute din trunchiuri de copaci scobite au devenit piese de muzeu. Nici nu se putea altfel in era avioanelor invizibile si a masinilor electrice sau hribride cu scaune incalzite electric.

Pescarii saraci mai vaslesc astazi zeci de mile si obosesc, fiindca omul modern nu mai este la fel de puternic ca omul arhaic.

Tocmai de aceea, fiindca a devenit mai fragil, pune masinile, robotii si motoarele sa actioneze in locul sau.

In prezent, lacurile, apele mari ale raurilor si fluviile sunt brazdate de ambarcatiuni puternice, iar in ele sunt familii fericite sau grupuri de turisti multumiti. Raurile de munte sunt repezi si periculoase, dar in Delta si pe lacuri se poate naviga in voie, daca persoana care conduce ambarcatiunea a facut scoala la Skipperacademy.ro.

De pe site-ul acestei academii persoanele interesate de permisul de conducere a ambarcatiunilor de diferite clase afla multe informatii utile.

Prima: ambarcatiunile care au sub 5 CP nu necesita permis de conducere. A doua informatie utila: in luna decembrie a acestui an incepe o noua serie de cursuri pentru obtinerea permisului C+D, modulul teoretic se parcurge online la ore accesibile tuturor, iar practica se va face in februarie sau in martie 2022, pe lacul Snagov.

Pe site se gaseste lista actelor necesare intocmirii dosarului de examinare si informatii despre modul in care decurge examenul de obtinere a permisului de conducere a ambarcatiunii si conditiile care sunt obligatorii pentru permis de barca clasa b. 

De interes:  80 de locuri de muncă sunt vacante în Banatul montan – Banat FM

Nu poate obtine oricine acest document, ci persoanele care se inscriu la cursuri sunt obligate sa faca dovada ca detin permis clasa C sau D de cel putin doi ani.

Conditiile nu sunt imposibil de indeplinit si se justifica prin tot ceea ce poate face posesorul permisului de barca clasa b.

Acest tip de permis da voie detinatorului:

– sa conduca o barca al carei motor are putere maxima.

-sa se indeparteze la 24 de mile de tarm sau de coasta.

-sa navigheze in toate categoriile de ape la nivel national si international.

-sa conduca ambarcatiuni lungi de pana la 24 de metri.

Referitor la navigarea in ape internationale se impune o alta precizare: este obligatoriu cursul de comunicare maritima, cerinta fiind din nou justificata pe deplin. Este posibil ca posesorul permisului de tip b sa fie accidentat de o alta ambarcatiune si sa aiba nevoie de ajutor sau sa fie surprins de o futuna si barca sa sa ia apa. El trebuie sa ceara ajutorul si sa il primeasca urgent, sa fie salvat.

Prin transformarea milelor in metri se ajunge la concluzia ca posesorul permisului de clasa b se poate indeparta pana la 44 de kilometri de tarm si ce isi poate dori mai mult o persoana care nu desfasoara comert maritim, ci a luat permisul in scop turistic sau de agrement.

Este bine ca proprietarul unei ambarcatiuni de lux sa isi conduca singur barca din mai multe motive.

De interes:  „Sportul verde”, o competiție a prieteniei – Banat FM sound factory

In primul rand, angajarea unei persoane presupune o cheltuiala in plus si o anumita dependenta fata de programul persoanei respective.

In al doilea rand, posesorul ambarcatiunii va conduce cu maxima atentie, stiind ca a muncit enorm sa cumpere bunul acela. Nu in ultimul rand, conducerea responsabila inseamna garantarea vietii si a sanatatii tuturor celor care se afla in barca.

Satisfactia va fi si mai mare cand detinatorul barcii va avea si permisul potrivit ambarcatiunii sale si va putea sa conduca cu responsabilitate maxima barca in care se afla familia sa. In ochii celor dragi el va fi eroul.

Daca permisul de barca clasa B se afla pe penultima treapta a ierarhiei navigatorilor, permisul clasa A reprezinta varful piramidei navigatorilor autorizati legal sa conduca ambarcatiuni oriunde in lume.

Dar atingerea statutului de elita in navigatie nu este deloc usoara. Daca pentru permisul clasa B era necesara o vechime de doi ani in calitate de detinator al permiselor C sau D, permisul A il obtin cei care au de doi ani permisul de clasa B.

Skipperacademy.ro informeaza cu onestitate pe cei interesati ca nu organizeaza cursuri pentru obtinerea acestui tip de permis, dar poate sa raspunda la orice intrebare legata de obtinerea lui.

Distanta de 44 de kilometri fata de tarm este suficienta ca persoana care conduce ambarcatiunea sa poata admira peisaje de vis si sa se multumeasca de libertatile pe care le are, mai ales ca poate naviga oriunde, adica si pe mari si oceane, dar si pe rauri si fluvii.

De interes:  De ce bujorii sunt în centrul atenției la nunți

Evident ca se conduce diferit o barca pe raurile care curg cu putere fata de apele mai linistite ale unui lac sau de canalele Deltei.

In timpul practicii cursantii de la Skipperacademy.ro sunt initiati sa faca fata tuturor provocarilor pe care le vor intampina in timpul navigarii.

Exista persoane carora li se pare cool sa se deplaseze pe apa sau sa conduca vele sau barci cu panze.

Academia prezentata mai sus le pune la dispozitie cursurile de care au nevoie sa isi indeplineasca acest vis.

O persoana ambitioasa poate tinti cat mai sus, dar pentru inceput ea trebuie sa inteleaga ca trebuie sa avanseze categorie cu categorie, clasa cu clasa pentru a putea obtine permisul clasa A, care inseamna lipsa restrictiilor de orice fel.

Oamenii navigheaza pe apele vietii in fiecare zi si isi doresc sa poata conduce barci puternice, sa infrunte furtuni si valuri uriase pentru a se bucura de frumusetea si provocarile imperiului apelor.

Nu este deloc usor sa ajunga aici, dar inscrierea la cursuri se face online, lectiile teoretice sunt placute si decurg fara prezenta fizica,  iar in timpul practicii cursantii invata totul despre navigatie.

Este posibil ca in viitor, scoala de navigatie prezentata mai sus sa aiba milioane de cursanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.