În prag de iarnă, un gospodar din satul Remetea Pogănici din Caras Severin, a rămas fără hrana pentru câteva sute de oi. Zeci de tone de fân şi nutreţ au ars. Totul în urma unei altercaţii verbale în satul Remetea Pogănici între proprietarul oilor şi un vecin care se afla în stare de ebrietate.

Cei doi bărbați s-au întâlnit pe stradă în jurul orei 19. Bărbatul era ameţit de băutură şi i-ar fi cerut băutura proprietarului de oi. Acesta l-a refuzat şi a plecat mai departe făcându-se că nu aude cuvintele vulgare şi înjurăturile consăteanului său care îl urmărea. Gospodarul a plecat la oile pe care le avea la păscut pe un deal de lângă sat şi în jurul orei 21, a văzut focul şi a fost anunţat de izbucnirea incendiului.
Prin apel 112, a fost anunțat un incendiu la un saivan pentru animale în satul Remetea Pogănici, comuna Fîrliug. Au intervenit de urgență 3 echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Reșița. La sosirea pompierilor militari la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifesta generalizat, cu flacără, la întreaga construcție. In saivan nu erau animale. Era folosit pentru depozitarea fânului și a altor materiale. Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, dar au ars în jur de 1300 baloți de fân de diferite forme și dimensiuni, 40 mc lemn și o remorcă de tractor.
Valoarea pagubelor este estimată la peste 32.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la fața locului a rezultat că incendiul a fost cel mai probabil cauzat de folosirea intenționată a unei surse de aprindere.

De interes:  Ce părere au românii despre PNRR- SONDAJ INSOMAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.