Atunci când vine vorba despre bucătăria italiană, putem vorbi despre preparate care sunt gustate pe întreg mapamondul, atât în bucătăriile personale cât și în bucătăriile restaurantelor de lux. 

Preparatele italiene au devenit meniuri preferate, în special atunci când ne referim la mâncăruri aromate, gutoase sau fine. Alături de un vin italian delicios, orice masă, în care se degustă astfel de preparate, devine o experiență incredibilă. 

Iată care sunt, deci, cele mai emblematice preparate italienești, preferate în întreaga lume. 

Pizza Margherita

O pizza tradițional italiană, te răsfață cu o crustă coaptă dar subțire, un sos de roșii special preparat din roșii proaspete iar la final totul este acoperit cu brânză mozzarella și busuioc. 

O combinatie extrem de rafinată și delicioasă, face ca toate aceste ingrediente proaspete să ofere o experiență culinară deosebită. Din acest motiv, această rețetă de pizza a devenit populară în întreaga lume. 

 

Tiramisu

Un desert deosebit de fin, cu textură cremoasă și gust delicios, are la bază folosirea branzei mascarpone. Această brânză italiană îi conferă acel gust deosebit iar în jurul acestei rețete s-au format alte câteva zeci de combinații, care au la bază principiile acestei rețete. 

Află de pe Supermercato.ro ce este brânza mascarpone și cum o poți prepara acasă. 

 

Lasagna

Delicioasa lasagna a devenit un preparat preferat chiar și în desenele animate. Aceasta este practic formată din paste plate, coapte în straturi în cuptor. 

Compoziția dintre straturile de paste este compusă din sos de roșii delicios, sos alb cremos și carne, acoperită cu mozzarella sau cu brânză Parmigiano Reggiano. Toate acestea împreună formează delicioasa lasagna care se consumă în toate colțurile lumii. 

 

Risotto

Suntem siguri că ai mâncat cel puțin o dată, acest tip de orez cremos și plin de savoare. Dacă încă nu ai încercat rețeta originală italiană este musai să o încerci, pentru că te vei bucura de o altă experiență, atunci când vorbim despre orez. 

Textura sa catifelată și infuzia de aromă de parmezan îți va fascina papilele gustative. 

 

Paste Carbonara

Un soi de paste pe care oricine ar trebui să îl încerce sunt Pastele Carbonara. O combinație de spaghete cu brânză pecorino, carne, ouă și piper negru, a făcut înconjurul lumii, și a devenit una dintre meniurile preferate de foarte mulți oameni. 

Popularitatea acestei rețete a dat naștere și altor rețete care se bazează pe rețeta autentică, însă aceasta este, cu siguranță o rețetă ce merită încercată. 

 

Focaccia

O pâine proaspăt scoasă din cuptor, delicioasă și extrem de gustoasă, este servită în foarte multe restaurante din lume, și nu numai. Ușor de făcut și îndrăgită pentru gustul său, focaccia clasică este ușor sărată, are ulei de măsline și este pur și simplu irezistibilă. 

Există și alte variante în care poți combina inclusiv legume precum roșii sau măsline, ceapă sau chiar brânzeturi și carne. 

 

Prosciutto crudo

Un tip de mezel favorit în bucătăria italiană dar nu numai, este prosciutto crudo. Datorită feliilor sale extrem de subțiri și a aromei puternice, îl face perfect pentru extrem de multe preparate, dar și pentru gustări, salate sau pizza. 

Prosciutto se combină perfect cu gustul brânzeturilor italiene și cu băuturile sale fine și de cele mai multe ori este nelipsite de pe un platou de brânzeturi complex. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.