6 motive pentru care să renunți la mersul cu mașina

6 motive pentru care să renunți la mersul cu mașina

Poză de valuavitaly pe Freepik.com

            Chiar dacă pentru mulți oameni mașina reprezintă o necesitate, de foarte multe ori aceasta îți poate îngreuna viața. În funcție de stilul de viață pe care îl ai și dacă ai posibilitatea să înlocuiești uneori mersul cu mașina cu o alternativă, mai jos vei găsi o listă cu motive care să te convingă să faci acest pas.

         Iată cele 6 motive pe care să le iei în calcul dacă îți dorești să renunți la mersul cu mașina!

  1.   Economie

Unul dintre cele mai mari avantaje pe care le poate aduce renunțarea la mașina este că poți economisi bani. Un automobil vine la pachet cu mai multe cheltuieli, pe lângă combustibil va fi nevoie să plătești asigurare, taxe sau eventuale reparații dacă apar. Dacă alegi să folosești transportul în comun vei reduce semnificativ costurile sau acestea vor fi inexistente dacă alegi o variantă alternativă de transport.

  1.   Lipsa locurilor de parcare

Majoritatea orașelor de cele mai multe ori sunt suprasaturate de automobile și nu au destule locuri de parcare, de aceea aceasta poate fi o problemă cu care se confruntă majoritatea șoferilor. Dacă vei renunța la mașină nu vei avea acest stres, nu vei avea de plătit parcarea și vei ajuta la reducerea poluării și spațiul urban va fi mai accesibil pentru pietoni.

  1.   Timp petrecut în trafic

Ținând cont de stilul tău de viață și de cât de mult folosești mașina probabil știi cât de mult timp pierzi în trafic în fiecare zi. Dacă locuiești într-un oraș mare și dacă mergi cu mașina la orele de vârf, probabil știi deja că traficul este o sursă în plus de frustrare și de consum de timp și energie în fiecare zi. Dacă apelezi la alte alternative de transport vei reduce considerabil timpul pe care îl pierzi în mașină și pe care îl poți utiliza în alte moduri.

  1.   Impact asupra mediului

Un alt motiv foarte important la care ar trebui să fii atent când iei în calcul renunțarea la mersul cu mașina este mediul înconjurător. Prin această decizie vei reduce semnificativ emisiile de gaze și poluarea aerului, iar astfel vei contribui la sănătatea ta și a celor din jur pe termen lung.

  1.   Alternative de transport

În funcție de distanțele pe care trebuie să le parcurgi poți alege mai multe variante care ar putea să te ajute să economisești bani și timp. O posibilitate ar putea fi trotinetele electrice de pe Altex.ro, unde poți găsi o varietate de modele la diferite prețuri. Pe lângă trotinete poți apela la mijloacele de transport în comun, bicicletă sau la mersul pe jos.

  1.   Sănătate personală

Dacă vei renunța la mersul cu mașina vei reuși să îți îmbunătățești starea ta de sănătate fizică și vei aduce un aport la bunăstarea ta generală. Dacă ai un stil de viață sedentar cu ajutorul acestor schimbări vei reuși să ai parte de exerciții fizice mult mai des.

Chiar dacă poate fi o decizie grea, uneori renunțarea la mașină ar putea fi cea mai bună alternativă pe care o poți lua. Bucură-te de viață și de tot ce te înconjoară indiferent ce variantă alegi pentru tine.

De interes:  Coloreaza-ti viata cu ajutorul unor aranjamente florale artificiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.