5 piese de mobilier fara de care o sala de clasa nu ar fi sala de clasa

Scoala este locul din care copiii, adolescentii si mai apoi tinerii adulti isi iau informatiile de care au nevoie in viata. Fie ca este vorba despre scoala generala, liceu sau facultate, salile de curs trebuie sa fie gandite in asa fel incat sa incurajeze procesul de invatare.

Cum trebuie sa fie o sala de clasa?

Este important ca orice sala de clasa sa fie luminoasa, sa fie suficient de incapatoare pentru toti cei care invata in ea, sa fie amenajata in culori vioaie, care dau frau liber imaginatiei si sa fie echipate cu un Mobilier pentru scoala  de cea mai buna calitate.

Atunci cand vine vorba despre mobilierul pentru scoala, aproape toate salile sunt dotate cu aceleasi piese:

  • Banca scolara. Este ansamblul format din scaun si masa scolara, in care copiii isi petrec cel mai mult timp. O banca scolara trebuie sa fie gandita in functie de varsta celor mici si trebuie sa bifeze cateva caracteristici: sa fie confortabila, sa asigure o pozitie cat mai buna si sa fie cat se poate de rezistenta. De asemenea, este bine sa aiba colturi rotunjite, pentru a nu-i accidenta pe elevi.
  • Catedra. Catedra este spatiul unde stau profesorii in timpul orei de curs. Aceasta trebuie sa fie impunatoare, sa ofere suficient spatiu de lucru si sa beneficieze de spatii de depozitare pentru caiete sau pentrru catalog.
  • Cuierul. Ai putea spune ca nu este o piesa de mobilier chiar atat de importanta, insa realitatea este alta. Cuierul are o importanta uriasa, mai ales pe timp de iarna, atunci cand elevii sunt gros imbracati. Un cuier rezistent, cu foarte multe locuri, ii poate ajuta pe cei mici sa fie mai organizati.
  • Tabla scolara. Tabla este spatiul in care este trecuta informatia predata de profesor, pe care sunt prezentate diverse filmulete ( daca este o tabla magnetica alba ) sau pe care elevii prezinta lectia invatata. La fel ca si in cazul celorlalte piese, este important sa fie rezistenta si sigura pentru cei mici. De asemenea, trebuie sa fie gandita in asa fel incat sa fie potrivita pentru inaltimea copiilor. ( Vezi mai multe tipuri de table scolare aici: https://www.furnissa.ro/table-scolare/ )
  • Panoul cu informatii. Nu in ultimul rand, in sala de clasa ar trebui sa se gaseasca un panou cu informatii. Aici pot fi prezentate lucrarile cele mai bune ale copiilor, informatiile legate de organizarea clasei ( cine este elev de servici, care sunt evenimentele clasei, etc ) si un calendar privind datele in care se dau lucrari de control.
De interes:  Saltele Ortopedice: Ce trebuie să știi despre beneficiile lor pentru sănătate

Sala de clasa trebuie sa fie simpla, insa in acelasi timp sa aiba toate aceste piese care pot contribui in mod decisiv la eficienta cursurilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.