Achiziționarea unei imprimante 3D este deja o decizie foarte importantă la nivel de investiție, dar, cu siguranță, beneficiile pe care le aduce sunt nenumărate. Însă știai că succesul produsului final nu depinde doar de imprimanta în sine? 

De la instrumente pentru îndepărtarea produsului imprimat până la materiale de susținere sau de îmbunătățire a aderenței plăcii, există o varietate de accesorii pentru imprimante 3D care joacă un rol important când vine vorba despre calitatea produsului final. Iată o listă cu câteva astfel de cele accesorii indispensabile pentru printarea 3D. 

Ce accesorii nu ar trebui să-ți lipsească dacă ai o imprimantă 3D

Cele mai comune accesorii pentru imprimanta 3D sunt: filamentele, containerele de depozitare a filamentelor, duzele de diferite dimensiuni, adezivul pentru patul imprimantei sau diferitele ustensile de desprindere și finisare a produsului imprimat. 

1. Filamente

Fără filamente, practic, nu se poate realiza imprimarea. E ca și cum ai încerca să gătești fără ingrediente. Aceste materiale sunt consumabile și îți poate afecta calitatea imprimării dacă se termină fix în mijlocul procesării unui produs. Prin urmare, odată cu achiziționarea imprimantei 3D, ar fi indicat să-ți faci și un stoc de diferite tipuri filamente pe care să le ai la îndemână. Cu timpul, vei ști exact cam ce stocuri se consumă la o anumită perioadă. 

2. O cutie sau un recipient cu închidere ermetică pentru depozitarea filamentelor

La fel de important ca filamentele în sine este și un container adecvat pentru depozitarea filamentelor. Aceste materiale sunt sensibile la umezeală și pot absorbi apa din aer sau de oriunde dacă sunt lăsate mai mult timp într-un astfel de mediu. Acest fapt se reflectă direct în calitatea imprimării.  

Vei găsi pe piață diverse tipuri de containere așa că ai de unde îl alege pe cel care se potrivește cel mai bine necesităților tale. Important este ca acestea să mențină filamentul uscat și fără praf. Cele mai moderne au chiar și senzor de temperatură.

3. Plăci de bază pentru imprimare 

Imprimantele 3D au încorporate în structura lor plăci de imprimare care variază de la un model la altul. Fără aceste elemente, nu s-ar putea realiza procesul de imprimare pentru că ele oferă aderența necesară primului strat.

4. Bandă adezivă 

Banda este unul dintre cele mai utilizate accesorii pentru imprimanta 3D. Aceasta este folosită pentru a ajuta obiectul imprimat să adere mai bine la patul de imprimare. În plus, materialul final va fi mai ușor de îndepărtat de pe pat, iar placa va fi protejată de zgârieturi.

Ca alternativă la aceste benzi se mai poate folosi un adeziv stick sau un fixativ special pentru imprimantele 3D. 

5. Duze de diferite dimensiuni

În cazul în care efectuezi diferite tipuri de imprimare, cu siguranță, știi că ai nevoie de duze diferite pentru imprimanta 3D. De exemplu, duzele mai mari, imprimă mai mult material și pe o înălțime mai mare, iar lucrarea poate fi finalizată mai repede. De regulă, însă, acestea nu pot fi folosite la piesele care au detalii de finețe, așa că este necesară o duză cu o dimensiune mai mică. 

Extra: Instrumente de eliminare a materialului imprimat

Există cazuri în care materialul imprimat se lipește de placa de construcție. De aceea, un instrument de îndepărtare a acestui produs, precum o spatulă specială, poate rezolva cu ușurință această problemă. În cazul în care portofoliul tău de imprimări este variat, ar fi util să ai un set de spatule de diferite dimensiuni. 

O spatulă pentru imprimanta 3D este subțire ca lama unui cuțit, dar nu are marginea ascuțită și are un grad de înclinare conceput în așa fel încât să poți ține mânerul paralel cu patul. Astfel, nu există posibilitatea de a zgâria placa sau de a deteriora piesa obținută. Mai poți utiliza acest instrument pentru a răzui bucăți mici de filament sau pentru a finisa obiectul imprimat. 

Așadar, alegerea accesoriilor potrivite pentru imprimanta 3D crește considerabil șansele de a obține un rezultat perfect. În plus, aceste investiții sunt decente la nivel de cheltuieli suplimentare și pot face procesul de imprimare 3D mai ușor și mai plăcut.

De interes:  „Alina Vuc a făcut să se vorbească despre Reșița la nivel mondial! Încerc să aduc acasă toți copiii Reșiței!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.