4 avantaje pe care le oferă peleții

Una dintre metodele de încălzire a locuințelor este reprezentată de centralele pe peleți, popularitatea acesteia fiind într-o continuă creștere. Motivele pentru care tot mai mulți oameni aleg această variantă de încălzire a locuinței sunt numeroasele avantaje pe care peleții le oferă, precum și faptul că reprezintă cea mai avantajoasă alternativă la încălzirea cu gaze.

Astfel că, în ciuda costurilor mari pe care le are achiziționarea și instalarea unei astfel de centrale, din ce în ce mai mulți români aleg să își încălzească locuința cu o centrală care folosește acest tip de combustibil. Principalele avantaje pe care peleții le oferă sunt:

  1. Au o eficiență ridicată

Peleții sunt produși din reziduuri lemnoase, însă diferența dintre aceștia și lemn este umiditatea. Altfel spus, peleții au mai puțină umiditate decât lemnul brut, ceea ce determină o eficiență mai mare a acestora.

Deșeurile lemnoase, provenite adesea de la fabricile de mobilă sau de unde se prelucrează lemn și care în alte situații ar fi fost aruncate, sunt tocate mărunt și presate. astfel încât să se obțină micile bucăți de peleți, care au dimensiuni de aproximativ 6 mm diametru și 30 mm lungime.

  1. Sunt produse ecologice
De interes:  A doua sesiune de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara! Vezi lista locurilor disponibile

Faptul că sunt obținuți din deșeuri lemnoase, naturale, și că nu se folosesc substanțe chimice pentru legarea acestora – particulele sunt legate cu ajutorul unei substanțe numite lignină, care se regăsește în compoziția tuturor plantelor și, implicit, în compoziția deșeurilor lemnoase – peleții sunt produse ecologice, care sunt folosite pentru producerea căldurii.

Tocmai de aceea, cenușa rezultată de la arderea peleților poate fi folosită și ca îngrășământ pentru plante, contribuind astfel la o mai bună dezvoltare a acestora.

  1. Specia lemnului nu influențează eficiența peleților

Peleții pot fi obținuți din rumeguș și alte deșeuri lemnoase, din orice fel de lemn, indiferent dacă este unul de esență tare sau unul de esență moale, iar un avantaj important al acestora este că eficiența nu le este influențată de tipul de lemn din care sunt produși. Unul dintre cele mai des întâlnite tipuri de peleți sunt cei obținuți din rășinoase.

  1. Cel mai potrivit moment din an pentru cumpărarea peleților este primăvara
De interes:  Colterm mai rămâne cu două casierii în Timișoara! Una va fi desființată în curând

În ciuda prețului relativ mic pe care îl au peleții și a faptului că pot fi găsiți pe piață în orice moment al anului, perioada în care se recomandă cumpărarea acestora este primăvara. Motivul? Ca și în cazul lemnelor de foc, timpul de care au nevoie pentru a se usca este mare. Astfel, cum lemnul are nevoie de aproximativ 6 luni să se usuce, la fel se întâmplă și în cazul peleților, deoarece aceștia sunt obținuți din deșeuri lemnoase.

În plus, cei care caută peleți de vânzare se pot bucura de posibilitatea de a alege dintr-o gamă din ce în ce mai variată, pentru că numărul producătorilor de peleți de pe teritoriul țării este în creștere. Acest lucru se datorează cererii, de asemenea, în creștere.

Prin urmare, tot mai mulți români au descoperit beneficiile pe care le oferă soluțiile de încălzire cu peleți, iar faptul că aceștia sunt un combustibil ecologic este un avantaj important și pentru natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.