Campania de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor, demarată în orașul de la malul Dunării, la începutul acestei săptămâni, s-a-ncheiat cu brio.

În doar două zile (3 -4 iunie), la ORACA (Moldova Nouă), numărul animalelor sterilizate a ajuns la 101, în creștere față de celelalte campanii demarate în orașul de la Dunăre, după cum notează inițiatorii acestei acțiuni.

Despre evoluția lucrurilor în privința stopării fenomenului câinilor vagabonzi, primarul Adrian Torma a declarat pentru expressdebanat.ro: „Această campanie și numărul mare de animale sterilizate dovedesc faptul că cetățenii orașului Moldova Nouă au înțeles sterilizarea că fiind unul dintre pașii necesari în a avea un oraș curat, un oraș în care câinii fără stăpân sperăm să devină istorie. Pe viitor, intenționăm să ducem la finalitate adăpostul de câini și sper să trezesc în cetățenii din Moldova Nouă spiritul civic și cei care doresc să hrănească câinii pe la scara blocului să-nțeleagă că, dacă-i iubesc, asta nu-nseamnă că trebuie să-i hrănească la scara blocului, ci să-i ia în casă și să-și asume responsabilitatea față de acel câine sau acei câini”.

Totodată, edilul a ținut să le mulțumească tuturor celor care s-au implicat în această campanie, fără de care nimic nu ar fi fost posibil: „Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați! Vreau să-i mulțumesc Monicăi Izvănariu, care se dovedește un partener de încredere și de calitate pentru noi, vreau să-i mulțumesc lui Sony, pentru că, de fiecare dată, ne-a ajutat. Vreau să-i mulțumesc doamnei veterinar Melania Gruița pentru că a ales și ea să se implice cu noi în această campanie, doctorului Darius Terhes, care deja e la a patra, a cincea campanie la Moldova Nouă și ne ajută de fiecare dată, aparatului de specialitate și tuturor cetățenilor care, în perioada aceasta, au înțeles să fie alături de noi”.

Pe viitor, există posibilitatea organizării campaniilor de sterilizare a patrupedelor pe o durată mai mare de timp (trei zile) și asta pentru că o parte din oameni nu au reușit să-și aducă animalele la ultima campanie demarată ori au auzit prea târziu de această acțiune.

De interes:  Tinerii de la „Semenicul” joacă brâul din Banatul de Munte în Banatul Sârbesc

Pentru campania gratuită de sterilizare a patrupedelor, atât Primăria Moldova Nouă, cât și Asociația ALMA, al cărei președinte este Monica Izvănariu, au pus la bătaie suma de 9.800 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.