Banda led 12V – informatii utile

Banda led 12V este un echipament decorativ care ofera o iluminare placuta, generand o lumina alba sau multicolora. Benzile LED de 12V sunt livrate de Led Star la role de 5 metri, au grade diverse de protectie la umiditate si se pot taia din 3 in 3 LED-uri. De asemenea, au banda dublu adeziva pe spate pentru un montaj usor, exceptie facand benzile LED submersibile.

Inainte de achizitionarea unei benzi led, trebuie stiut cate led-uri sunt pe banda, modelul led-urilor, luminozitatea benzilor, precum si culoarea benzii LED, puterea LED-urilor de pe banda, protectia la umiditate si tipul de alimentare.

Protectia la umiditate

O banda led de interior nu are protectie la umiditate, avand IP20 sau IP21, pe cand banda led de exterior are led-urile acoperite cu silicon si un grad de protectie de IP44 sau IP65. Banda led submersibila de la Led Star are protectie de IP68, fiind utilizata pentru iluminatul piscinelor, bazinelor, acvariilor si nu numai.

De interes:  Tratamentul implantului dentar

Culoarea benzilor cu led

Indiferent ca vei alege o banda led 12V cu lumina alba, colorata sau multicolora, un astfel de detaliu poate face diferenta intr-un spatiu profesionist si unul lipsit de farmec. Banda led cu lumina calda este folosita cu succes pentru iluminarea indirecta, intrucat lumina sa difuza nu produce acel efect de orbire, face camera sa para mult mai spatioasa si creeaza o atmosfera placuta.

Banda led cu lumina rece poate da nastere unor efecte spatiale si de iluminat – de exemplu, prin montarea de benzi LED cu lumina rece, orizontal, tavanul se poate cobori optic. Benzile RGB pot lumina intr-o gama variata de culori folosind controlere, culorile fiind limitate doar de tipul de controler RGB folosit.

Modelul de led folosit la banda led 12V

Benzile de leduri sunt fabricate cu o varietate de smd-uri. Numerele din denumirea smd-ului sunt marimea cipului, respectiv, lungimea si latimea sa. Tipul de led folosit poate fi 3528, 5050, 3014, 2835 si 5730. Acesta determina intensitatea luminoasa (reprezentata de numarul de lumeni) si consumul (W).

De interes:  3 beneficii ale aromaterapiei

In acest moment, benzile cu cel mai mic consum si numar de lumeni sunt cele cu led tip 3528. Dimensiunile lor sunt 3.5mm * 2.8mm, iar aceste smd-uri sunt folosite la televizoare, aplicatii pentru mobilier sau spatii inguste unde unele mai mari (precum cele 5050) nu ar avea loc.

Numarul de leduri / metru linear

Este cel care determina intensitatea si consumul. Numarul ridicat de leduri /m determina un numar mai mare de lumeni/m. La Led Star, exista banda led 12V cu:

– 30 de LED-uri/ metru linar;

– 60 de LED-uri/ metru liniar;

– 120 de LED-uri/ metru liniar.

Tensiunea de alimentare

O banda led 12 V are nevoie de o sursa de alimentare (un transformator) care se va alege in functie de tipul benzii (consumul in W/m) si lungimea acesteia.  Spre exemplu, o banda 3528 de 10m necesita un transformator de min 4.8W*10m=48W. Se alege astfel unul de 60W.

Variatia intensitatii luminoase

Pentru benzile cu led cu o singura culoare, variatia intensitatii se face prin dimmere. La benzile cu led RGB/ RGBW se folosesc controlere cu programe simple, controlate cu ajutorul unui smartphone sau prin controlere muzicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.