10 lucruri pe care poate nu le știai despre Jack Daniel’s

Jack Daniel’s este probabil una dintre cele mai renumite mărci de whisky din lume, adesea considerată „America într-o sticlă”. Istoria acestui brand este la fel de bogată ca și whisky-ul în sine. Iată 10 lucruri pe care s-ar putea să nu le cunoașteți despre marca americană din spatele iconicului flacon pătrat.

 

  1. Inventatorul rețetei celebrului Jack Daniel a fost un sclav

 

De mai bine de un secol s-a considerat că cel însărcinat cu învățarea tânărului Jack Daniel arta distilării a fost reverendul Dan Call, un predicator luteran din Tennessee. Cu toate acestea, compania a dezvăluit în 2016 (cu ocazia sărbătoririi a 150 de ani) că, de fapt, nu Call, ci sclavul său, Nearis Green, a contribuit de fapt cu cunoștințele.

  1. Jack Daniel’s nu este un bourbon; Este Tennessee whisky (Tennessee whisky)!

 

Singura diferență reală este un pas suplimentar în procesul de producție: noua băutură trece printr-un filtru de cărbune din arțar timp de câteva zile pentru a înmuia distilatul înainte de îmbătrânire. Prin urmare, prin lege nu poate fi numit bourbon. Numele de whisky Tennessee a fost recunoscut de guvernul federal abia în 1941.

De interes:  Cine o lasă pe plagiatoarea în serie Ramona Lile fără funcția de rector

 

  1. Jack Daniel avea doar 1,57 m înălțime

 

A fost dovada vie că statura mică nu este un obstacol în calea lucrurilor grozave.

 

  1. Jack Daniel nu este numele real al lui Jack Daniel

 

Bărbatul se numea de fapt Jasper Newton Daniel, dar prietenii lui îl numeau Jack. Poate puteți încerca să comandați un Jasper Newton Daniel cu gheață la un bar și să ne spuneți cum merge.

 

  1. Au existat doar 7 Maeștri Distilatori la Distileria Jack Daniel

 

De-a lungul celor 155 de ani de istorie a lui Jack Daniel, distileria a cunoscut doar șapte distilatori maeștri (care supraveghează procesul de fabricare a whisky-ului în general), începând cu Jack Daniel însuși în perioada 1866-1911.

 

  1. Nimeni nu știe ce înseamnă numărul 7 de pe eticheta lui Jack Daniel

 

Au existat multe legende și speculații, dar „No. 7 ‘este încă un secret bine păstrat. Unii spun că numărul se referă la cei șapte iubiți ai lui Jack Daniel, iar alții vorbesc despre referințe la trenul numărul 7 care a livrat butoaiele. Cine știe!

De interes:  Interviu Cornel Marțincu - IPTANA- : ”În România prioritatea numărul unu era București-Ploiești la sfârșitul anilor 2000”

 

  1. Frank Sinatra a dus o sticlă de Jack Daniel’s în mormânt

 

Jack Daniel’s a fost întotdeauna asociat cu muzica, în special rock. Frank Sinatra a avut un rol deosebit în popularizarea brandului la vremea sa. A iubit atât de mult marca, încât a fost îngropat cu o sticlă (plus un pachet de țigări și o brichetă). Jack Daniel’s a lansat o ediție specială de sticle în amintirea muzicianului și a făcut același lucru când un alt băutor celebru de Jack Daniel’s, Lemmy, din Motörhead, a încetat din viață la începutul anului 2016.

 

  1. Compania mamă a lui Jack Daniel’s, Brown-Forman, se află, de asemenea, în spatele popularelor distilerii de whisky scoțian Ben Riach, Glendronach și Glenglassaugh

 

Brown-Forman tocmai a lansat un nou whisky irlandez. În 2016 au cumpărat 3 distilerii scoțiene și au numit-o pe Rachel Barrie, fostă la Morrison Bowmore, ca Master Mixer. Marca se află și în spatele Distileriei Slane Castle din Irlanda, care a lansat un nou whisky irlandez Slane în 2017 prin Travel Retail.

De interes:  Eveniment de comemorare a 76 de ani de la deportarea germanilor din Banatul Montan în URSS, găzduit de Muzeul Caransebeș

 

  1. Jack Daniel’s este cea mai veche distilerie înregistrată din Statele Unite

 

Deși există și alte distilerii care pretind că sunt mai vechi, pe baza datelor înregistrate, Jack Daniel’s, înființată în 1866, este de departe cea mai veche.

 

  1. Jack Daniel’s nu poate fi vândut în ținutul în care este fabricat

 

Dar puteți cumpăra o sticlă la distilerie! Mai bine, puteți chiar să vă cumpărați propriul butoi. Nu este fantastic? Lynchburg din ținutul Moore este cunoscut ca fiind o zonă „uscată” încă de pe vremea prohibiției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.