10 detalii care pot imbunatati experienta copilului atunci cand conduce o masinuta electrica

Numarul parintilor care sunt in cautarea unei masinute elecrice pentru copii  este din ce in ce mai mare. O astfel de masinuta poate sa ii ofere copilului o multime de avantaje: il ajuta sa isi imbunatateasca reflexele, il face sa petreaca mai mult timp afara, il ajuta sa socializeze, il face sa acorde o atentie mai mare detaliilor si cel mai important, ii ofera o doza pura de distractie.

Achizitia unei masinute electrice pentru copii poate sa fie o provocare, insa. Exista atat de multe modele pe piata, incat parintii care pleaca in cautarea unei astfel de jucarii trebuie sa stie foarte bine ce isi doresc.

Daca urmeaza sa ii oferi copilului tau o masinuta electrica, iata cateva criterii de care trebuie sa tii cont.

10 elemente care pot imbunatati experienta copilului atunci cand se joaca cu masinuta

  • elementele de siguranta. Siguranta este primul lucru pe care trebuie sa il cauti atunci cand achizitionezi o masina pentru copii. Din fericire, elementele de siguranta sunt din ce in ce mai bine puse la punct: Centurile de siguranta, limitatoarele de viteza, telecomanda care ofera control pentru parinti sau pornirea lenta sunt elemente prezente pe un numar din ce in ce mai mare de masini.
  • rotile. De materialul din care sunt facute rotile depinde foarte mult gradul de confort resimtit de copil. Poti alege roti din cauciuc, roti din plastic sau roti din spuma. Cu cat sunt mai moi si mai rezistente, cu atat mai bine.
  • dimensiunile masinii. Asigura-te ca masina esor de controlat si confortabila si in acelasi timp este usor de carat dintr-o parte in alta;
  • materialele din care este realizata masina. Exista masinute realizate exclusiv din plastic si masinute care au diverse piese metalice, piele sau spuma moale.
  • viteza cu care circula masina. Orice copil va aprecia o masina care circula cu viteza. Din pacate, viteza poate sa fie periculoasa. Tocmai de aceea, vitezele masinutelor pentru copii rareori depasesc 7 km pe ora.
  • sarcina maxima. Exista masinute care au sarcina maxima de 25-30 de kg si masinute care au sarcina maxima de peste 40 de kg. Este bine sa cauti o varianta cat mai serioasa, in asa fel incat copilul sa se poata juca cat mai mult timp cu masinuta.
  • scaunul. Scaunul trebuie sa fie confortabil. Varianta ideala este cea din piele.
  • Autonomia.  Cat de mult timp poate fi folosita masina cu o singura incarcare? Asigura-te ca aceasta are o autonomie de cel putin 2-3 ore.
  • Puterea masinii. Nu in ultimul rand, conteaza puterea masinii. Exista masini cu 1 sau 2 motoare si masini cu 4 motoare.
De interes:  5 sfaturi pentru a alege ferestre de bucatarie

Fiecare detaliu poate sa contribuie la confortul copilului. Tocmai de aceea, este bine sa analizezi cu atentie masinuta pe care o cumperi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.