Nu este un fapt izolat ca educația unui tânăr să fie măsurată și în coordonate artistice, de aceea este statornicit că la Timișoara există o școală de artă, o instituție care dă comunității tineri capabili de a iubi, de a se exprima și experimenta, de a se bucura și a bucura pe alții prin arta lor.

În sensul acesta Liceul de Artă „Ion Vidu”  împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, organizează ediția a XIX-a a  evenimentul cultural-educațional „Zilele școlii muzicale timișorene”, de această dată on-line și își propune să evidențieze calitatea educațională prin artă și bogăția făurită de sufletele și arta elevilor instruiți cu măiestrie de profesorii lor.

Festivalul este coordonat de prof.dr. Daniel Zah, directorul Liceului de Artă „Ion Vidu” și prof. Patricia Vlad, director adjunct, având în componență trei evenimente:

În data de 11 Noiembrie 2021, ora 18, pe platforma Zoom, are loc conferința: „Direcții noi în învățământul artistic, în contextual pandemiei covid-19. Vor conferenția: prof. Marin POPESCU – Inspector Școlar General, I.S.J. Timiș, prof.univ.dr. Veronica DEMENESCU de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad, conf.univ.dr. Cristian ANDRIȘ de la Facultatea de muzică și teatru, Universitatea de Vest din Timișoara și prof.dr. Dan BĂCILĂ, inspector școlar-Arte, I.S.J. Timiș.

De interes:  Alertă națională: 600 de kg de URANIU găsite la o fostă fabrică din Capitală! Cine și cum va neutraliza materialul radioactiv

Al doilea eveniment din 12 Noiembrie 2021, ora 18, pe pagina de facebook și youtube a instituției de învățământ, are loc CONCERTUL VOCAL – INSTRUMENTAL, susținut de elevii Liceului de Artă „Ion Vidu”.

Ultimul eveniment din cadrul Festivalului „Zilele școlii muzicale timișorene” este simpozionul: „Cunoaștere și sensibilizare prin artă”. Lucrările scrise vor fi susținute în 16 Noiembrie 2021, ora 18, pe platforma zoom.

Mai multe informații și date de access: [email protected]

foto: arhivă

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.