Octavian Jurma acuză politicienii de înjumătățirea populației: Prin 30 de zile de carantină am fi protejat 250.000 de români

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma îi acuză pe politicienii români pentru amânarea adoptării certificatului verde că se fac responsabili, în absența documentului, pentru reducerea populației României la jumătate prin decese și emigrare în următoarea perioadă. Acesta propune și o soluție pentru includerea în certificatul verde COVID-19 a celor care au trecut prin boală.

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma avertizează că toate scurtăturile în pandemie duc la spital” și că, fără certificat verde, vom repeta anual cosmarul prin care trecem acum, pana ne vom dezumaniza complet si vom reduce populatia Romaniei la jumatate prin deces si emigrare.

In acest moment este exclusa adoptarea unei carantine si certificatul verde mai poate fi folosit doar ca instrument de restrictie a circulatiei persoanelor cu risc ridicat si ca instrument de presiune pentru vaccinare.

In absenta carantinei, amanarea si balbele adoptarii certificatului verde inhiba puternic intentia de vaccinare, garanteaza un nou esec in valul urmator si risca sa produca un platou inalt cu consecinte grave pentru o perioada de cateva saptamani”.

 

Certificatul verde este o masura esentiala de relaxare si control al restrictiilor necesare pentru a „sparge” un val epidemic. Utilizarea sa transfera povara pandemiei de pe umerii celor resposabili pe umerii celor iresponsabili. (…) Nu lipsa certificatului verde inhiba acum vaccinarea ci lipsa starii de urgenta si a carantinei care ar fi facuit din certificat optiunea ce mai dezirabila dintre doua inconveniente. Certificatul a devenit urgent ca sperietoare pentru vaccinare tocmai pentru ca nu avem o stare de urgenta declarata. Prin asta insa isi pierde caracterul dezirabil si devine indezirabil pentru majoritatea populatiei din Romania, motiv pentru care intr-o tara populist-negationista se va amana pana aparent nu va mai fi necesar.

De interes:  De ce ne place sa ne scarpinam? – BANAT

 

Daca am fi intrat in 18 octombrie 2021 pentru 30 de zile starea de urgenta si carantina nationala, atunci poate:

– am fi protejat cel putin 250,000 de romani de infectare si salvat cel putin 5,000 de vieti

– am fi avut timp sa anuntam ca iesirea din carantina se va face pe baza certificatului verde si am fi avut timp sa il pregatim temeinic dar in acelasi timp am fi stiut ca pana nu avem certificat si pana nu vom cobora incidentra sub 3 la mie nu vom scapa de carantina, exact ca in restul tarilor civilizate.

– am fi putut tine scolile primare si gradinitele deschise cu ajutorul certifciatului verde introdus ca pilot acolo unde chiar avem urgente sociale

– am fi mentinut campania de vaccinare la un nivel ridicat pentru inca cel putin 30 de zile. La 100,000 de noi vaccinari pe zi asta inseamna 3 milioane de romani si depasirea pragului de 52% din populatie inainte de Craciun.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția 26 martie 2022

– am fi iesit din carantina inainte de sarbatori cu mandria ca am revenit in randul tarilor civilizate ale Europei

– politicienii se puteau certa in continuare pentru guvernare pana trece pandemia si fara ei

Asadar ecuatia gestionarii unui val epidemic este simpla: masuri de control pana la pragul de pierdere a controlului (1-3 la mie) -> carantina -> certificat verde dupa redobandirea controlului (sub 3 la mie)”, a mai spus Octavian Jurma.

„Iata ca avem o solutie excelenta si foarte rezonabila pentru cei care se plang ca au anticorpi dar nu pot fi inclusi in certificatul verde pentru ca nu au putut sau nu au vrut sa isi declare infectarea.

Astfel cei care au anticorpi pot dobandi imediat dupa vaccinare validarea certificatului verde si nu mai trebuie sa astepte nici macar cele zece zile minim necesare pentru cei care se vaccineaza cu J&J.

O alta masura utila ar fi activarea certificatului verde la cel mai mic numitor comun indiferent de vaccinul pentru care opteaza (10 zile in cazul nostru) avand in vedere ca in 10 zile TOATE vacciurile au o eficienta similara sau mai mare decat J&J, iar pe termen lung ofera o protectie mai buna.

De interes:  Ludovic Orban, dezvăluiri bombă: cum s-au îmbogățit șmecherii în pandemie. Adevărul despre scrisoarea presupusei amante – România Suverană, ora 20.50

Astfel certificatul verde poate sa funtioneze pe principii europene:

1. Vaccinat

2. Vindecat

3. Testat

Certificatul verde devine un certificat de responsabilitate sociala pentru ca toti romanii responsabili se pot conforma indiferent daca doresc sau nu sa se vaccineze”, a explicat Jurma, într-un mesaj postat marți seară pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.