Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – judeţul Timiș au depistat zece cetățeni irakieni, trei bărbați, trei femei și patru copii, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul unui cetățean sârb.

În data de 01.08.2019, în jurul orei 21.00, pe timpul misiunilor desfăşurate în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cruceni – judeţul Timiș au oprit în apropierea frontierei de stat, pe comunicația DJ 593, in localitatea Giulvăz, un autoturism marca Opel, înmatriculat în Serbia.

Astfel, poliţiştii de frontieră au constatat că la volanul mijlocului de transport se afla un cetățean sârb, iar în interior erau zece cetăţeni străini, dintre care trei bărbați, trei femei și patru copii. Având în vedere că cei în cauză nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă, polițiștii de frontieră i-au condus la sediul instituţiei pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul autoturismului este cetăţeanul sârb Z. A., în vârstă de 38 de ani, care a intrat legal în ţară, iar pasagerii sunt toţi cetățeni din Irak, adulții având vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, iar minorii între 2 și 9 ani. La cercetări, s-a stabilit că cetăţenii irakieni au trecut ilegal frontiera din Serbia în România, fiind preluaţi de cetăţeanul sârb, pentru a fi transportaţi într-un stat din vestul Europei.

De interes:  Mită la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia! Patru cetățeni albanezi prinși in flagrant încercând să ofere suma de 1000 de euro mită unui polițist P.T.F. Jimbolia!

În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat faţă de cei zece cetăţeni din Irak şi pentru trafic de migranţi faţă de şoferul autovehiculului, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Totodată în cursul zilei de sâmbătă în baza materialului probator administrat, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a admis propunerea procurorului de caz,  fiind  dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de cetăţean sârb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.