Modernizarea căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara a fost scoasă la licitație

Proiectul de modernizare a căii ferate Caransebeș-Lugoj-Timișoara prevede construirea a peste 40 de kilometri de linii noi, reabilitarea de poduri și podețe și reconstruirea sau reabilitarea stațiilor pentru călători. Acesta are o valoare estimată de peste 3,18 miliarde de lei și este propus la finanțare prin PNRR.

 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a lansat, astăzi, 15 iunie, licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare a liniei de cale ferată Caransebeş-Lugoj-Timişoara, în lungime totală de peste 90 de kilometri. „Încă o veste bună pentru domeniul feroviar: azi au fost scoase la licitație pentru proiectare și execuție lotul 1 (Caransebeș – Lugoj, cu o lungime de 39,5 km) și lotul 2 (Lugoj – Timișoara Est, lung de 53,9 km). La finalizarea lucrărilor, timpul de parcurs dintre Caransebeș și Timișoara va fi de sub o oră pentru trenurile de călători, viteza maximă fiind de până la 160 de km/h”, a transmis ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, pe pagina sa de socializare.

De interes:  41 locuri de muncă sunt vacante în Banatul de munte – Banat FM

 

Proiectul de modernizare cuprinde construirea a 44 de kilometri de linii noi (24 de kilometri pe tronsonul 1, respectiv 20 de kilometri pe tronsonul 2); reabilitarea a 26 de poduri și 89 de podețe; construirea a două pasaje denivelate, câte unul pe fiecare tronson; implementarea a nouă instalații de centralizare electronică; reabilitarea clădirilor pentru călători din Caransebeș, Zăgujeni, Găvojdia, Lugoj, Belinț, Topolovăț, Recaș și Remetea Mare și reconstrucția celei din Căvăran, precum și construirea unei clădiri noi în gara din Caransebeș, pentru mentenanța și revizia trenurilor.

 

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 26 iulie 2021, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 15.00.

Sursa: Realitatea de Caras-Severin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.