Președintele PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, este foarte încrezătoare vis-a-vis de rezultatul alegerilor din 26 mai și este convinsă că, în Parlamentul European, vor ajunge oameni care vor ști să negocieze pentru țara lor.

Social-democrata nu are vreun dubiu că partidul din care face parte este unul foarte puternic, motiv pentru care declară pentru expressdebanat.ro: „Fără-ndoială, suntem cel mai mare partid din România și nu doar la nivel de țară. Și în județul Caraș-Severin, PSD este cel mai mare partid din lumea politică și atunci este clar că nu ne-am stabilit un target. Opinia mea este că vom primi atâtea mandate câte vor dori cărășenii să ne dea! Însă, ceea ce noi ducem, prin lista oferită de PSD, ceea ce noi încercăm să prezentăm oamenilor și, mai apoi, după 26 mai, să ducem în Parlamentul European, într-adevăr sunt oameni profesioniști, oameni care-și doresc să lupte pentru țara noastră, oameni care sunt patrioți și care-și iubesc țara”.

Luminița Jivan se caracterizează ca fiind o bănățeancă ce ține la origini, iar, datorită acestui fapt, ea se vede în măsură să negocieze, la nivel european, ceea ce e bine și ceea ce nu pentru județul din care provine, după cum explică: „Eu, de exemplu, am locul 19 pe listă! Este un loc extraordinar de onorant pentru organizația PSD Caraș-Severin și știu ce sunt eu, în primul rând. Sunt o bănățeancă care-și iubește țara, care-și iubește județul, care face tot ceea ce-i stă în putință și e posibil, conform legilor, să poată să aducă banii în județ, să poată să aducă investiții în județ, să poată să negocieze pentru județul ei. Ei, asta vom face eu și colegii mei, în Uniunea Europeană, pentru România”.

România-i vinovată c-a stat aport în fața UE

De interes:  Şosete colorate

Deputatul cărășean atrage atenția de ce trebuie să căscăm bine ochii, în viitorul mandat al europarlamentarelor și afirmă: „Următorul mandat este unul extrem de important. Uniunea Europeană va stabili clar niște politici extraordinar de importante. Este foarte important cine negociază pentru noi, ca țară, ce negociază pentru noi ca țară! Suntem sătui să fim tratați ca o țară de mâna a doua… Nu e normal! Noi, când am intrat în Uniunea Europeană, am intrat într-o uniune. Nu a intrat România la stăpân, să se supună anumitor reguli, reguli care nu sunt nici foarte loiale față de România și nici nu este România tratată extraordinar de bine. Dar de ce? Din cauza noastră! Pentru că nu am știut să ne tratăm țara ca atare, să negociem ca atare pentru țara noastră și atunci, da, normal! Și spun că nu am știut pentru că, acum câteva săptămâni, în Parlamentul European, dublul standard la alimente și la produse a fost votat împotriva țării noastre, de exemplu, de către partidele de dreapta. Or, colegii mei, social-democrați au votat, votul lor a fost extrem de important și a contat pentru că noi am reușit să treacă această lege care interzice dublul standard la produse”.

Jivan îi arată cu degetul pe contracandidații săi și motivează de ce, în 26 mai, oamenii ar trebui să le acorde credibilitate social-democraților: „Nu ne dorim să fim tratați ca o țară de desfacere și doar atât. Noi doar să primim hrană otrăvită, să ne vindem gazul pe cât se poate de nimic, pe 2 lei, să ne vindem toate resursele noastre pentru absolut nimic și noi doar să primim de la ei produse de mâna a doua. Nu este normal! Așa că lista din 26 mai va fi o listă, cel puțin, a social-democraților, pentru că, dacă stăm să ne uităm pe celelalte liste, regăsesc foarte clar foștii PDL-iști, care au tăiat salarii, au tăiat pensii. Nu au luptat deloc pentru țară. Prin urmare, nu știu cum vin să le spună oamenilor ce?”.

Social-democrata nu scapă nicio clipă să-și laude colegii, dar și să-și atribuie toate meritele în județul Caraș-Severin: „Lista social-democraților este o listă de oameni patrioți, care-și iubesc țara, în primul rând, care-și iubesc, fiecare dintre ei, județul, cum sunt și eu, și, într-adevăr, după foarte multă vreme, județul Caraș-Severin are o bănățeancă, prin Luminița Jivan, prezentă pe listele de europarlamentari, pe o poziție extraordinar de onorantă pentru noi și îmi doresc să le spun cărășenilor că sunt aici, că sunt a lor și încerc să aduc cât se poate de multe pentru județul meu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.