VIDEO. Poluare pe Timiș! Zeci de pești morți lângă stația de epurare a Lugojului

Zeci de pești morți au fost descoperiți pe râul Timiș, în aval de stația de epurare a municipiului Lugoj, în zona localității Jabăr. După sesizarea pescarilor, Garda de Mediu a trimis de urgență inspectori în control încercând să afle ce s-a întâmplat.

„Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Timiş au demarat un control în urma unei sesizări prin care era semnalată existența unor pești morți pe râul Timiş, în zona Jabăr – stația de epurare Lugoj. Întrucât cauza mortalității piscicole nu a fost stabilită, echipa de comisari care s-a deplasat la fața locului a dispus prelevarea, de către ABA Banat, a unor probe de apă din zona stației de epurare, precum și extragerea peștilor morți. În funcție de rezultatele analizelor și de verificările ulterioare, vor fi luate măsurile care se impun”, au anunțat cei de la Garda de Mediu.

Autoritățile prezente la fața locului au rămas rezervate în privința unui verdict, continuând verificările și analizele pentru a determina cu exactitate natura dezastrului.

De interes:  Şi tu poţi ajuta la protecţia mediului: 9 sfaturi simple care te vor ajuta să devii mai sustenabil

Nu este prima dată când în zonă sunt găsite asemenea probleme, operatorul stației de epurare, Meridian 22 din Lugoj, fiind amendat de mai multe ori pentru că deversează în râu apa uzată, fără a o epura.

Conform specialiștilor, în aval de Coştei până la frontieră, poluarea pro­vine de la gospodării, insuficiența rețelei de canalizare și lipsa stațiilor de epurare a apelor menajere, considerați ca fiind factorii majori de poluare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.