Vasilescu se încurcă în propriile declarații! E vizibil deranjat de proiectele Primăriei Băile Herculane!

Primarul Cristian Miclău a replicat imediat ce social-democratul Nicușor Vasilescu, anunțat deja candidat pentru alegerile locale din 2020, îl acuzase că n-a schimbat mai nimic în bine în stațiunea de pe Valea Cernei!

Liberalul de la șefia administrației locale din Herculane a evitat să facă referiri la dosarul penal în care Vasilescu a fost cercetat și achitat definitiv, dar l-a ironizat că ar fi intrat de unul singur într-o precoce campanie electorală. Miclău spune că el nu se află în nicio campanie electorală, cel puțin deocamdată, acum fiind preocupat de proiectele Primăriei aflate în diferite faze de execuție și de problemele orașului.  Miclău nu și-a dorit neapărat un schimb de replici cu fostul primar, dar a simțit nevoia să vină cu unele clarificări, deoarece Vasilescu ar fi susținut lucruri eronate sau doar parțial adevărate.

„Domnul Vasilescu amestecă voit sau nu sursele de finanțare ale diferitelor proiecte. Proiectul «Cinematograful» nu a fost cuprins niciodată pe fonduri europene, ci în finanțarea asigurată de Compania Națională de Investiții (CNI), iar lucrările au fost sistate pe mandatul acestuia (2012), iar lucrarea și finanțarea din acest punct depind exclusiv de CNI. La proiectul «Podul SNCFR», cuprins de asemenea în finanțarea asigurată de CNI, fostul edil uită să spună că nu au fost parcurși toți pașii necesari obținerii finanțării. Actuala administrație a reușit să intabuleze picioarele de pod și tăblia aferentă conform noilor reglementări legislative, refacerea expertizei tehnice expirate precum și actualizările devizului general din proiect conform noilor schimbări legislative din domeniul salarizării, iar predarea întregului proiect către CNI a fost făcută prin Hotărâre de Consiliu Local încă din luna februarie 2017 (HCL nr.18/23.02.2017) urmate de repetate deplasări personale la CNI pentru a urgenta demararea lucrărilor. Dl. Vasilescu uită de asemenea să ne spună că străzile de la Piața Hercules si Hotel Cerna – Primărie au fost cuprinse și ulterior scoase din cadrul proiectului început și nefinalizat cu «Podul de la km 0» în care Primăria încă se judecă cu constructorul”, a replicat primarul Miclău.

De interes:  Radio Europa Liberă: Cel mai probabil Ministerul Sănătății va reduce pachetul de servicii medicale de bază de care beneficiază asigurații

Cât despre Parcul Vicol, edilul-șef susține că nu cunoaște să fi existat vreun proiect nici măcar la stadiul de intenție pe vremea lui Vasilescu. Actualul proiect aflat în execuție este exclusiv al actualei administrații, la fel cum sunt și celelalte proiecte pe fonduri europene pentru care s-au semnat sau urmează a se semna contracte de finanțare, mai spune liberalul.

Cu un singur lucru sunt de accord fostul și actualul primar din Băile Herculane. Și anume, cu birocrația excesivă și procedurile greoaie pentru accesarea de fonduri! În stațiunea patronată de Hercules se anunță lupte grele. Și mai e încă un an până la alegeri!

CITEȘTE ȘI:

„În Băile Herculane s-a schimbat mult prea puțin! Toată munca mea de șapte ani a fost distrusă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.