Înfiinţarea unui OMD în Sinaia este una din priorităţile lui Florin Gioga pentru promovarea și dezvoltarea turismului Sinăian

Florin Gioga, candidat independent la Primăria Sinaia, om cu vastă experienţă în domeniul turismului, a anunţat că una dintre priorităţile sale dacă va fi ales ca primar este aceea de a înfiinţa o Organizație de Management al Destinației (OMD), o mișcare strategică menită să poziționeze Sinaia ca destinație de top atât pe harta turistică națională, cât și internațională.

Conceptul nu este nou în peisajul turistic global, însă aplicarea sa în contextul românesc, și în special în Sinaia, vine să răspundă unor nevoi acute de coordonare eficientă a eforturilor de promovare și dezvoltare. OMD-ul propus ar funcționa ca o punte între autoritățile locale, comunitatea de afaceri și alte părți interesate, având misiunea de a elabora și implementa strategii inovatoare de marketing și dezvoltare durabilă a turismului.

Având în vedere poziția geografică privilegiată și patrimoniul cultural și natural impresionant, Sinaia dispune de toate ingredientele necesare pentru a atrage un număr și mai mare de vizitatori. De la castele istorice, trasee de drumeție și schi, până la evenimente culturale și festivaluri, potențialul turistic al zonei este vast, dar necesită o abordare coordonată pentru a fi exploatat la maximum.

De interes:  100% TU DECIZI! Gabriela Crețu, senatoarea "femei din toate limbile, uniți-vă"

Finanțarea OMD-ului ar proveni dintr-o taxă de promovare turistică, o practică obișnuită în multe destinații turistice de succes. Această taxă ar fi plătită de turiști, contribuind direct la bugetul destinat promovării și îmbunătățirii infrastructurii turistice. Strategia de dezvoltare ar fi definită în colaborare cu o firmă de consultanță de specialitate, selecționată prin licitație, pentru a asigura o abordare profesională și bazată pe cele mai bune practici internaționale.

Pe lângă aspectele logistice și financiare, un element important în succesul OMD-ului va fi implicarea comunității locale. Pentru ca Sinaia să își atingă întregul potențial turistic, este esențial ca locuitorii să fie parte activă în procesul de dezvoltare și promovare, contribuind cu idei, inițiative și, cel mai important, cu ospitalitatea care îi caracterizează.

Inspirat de exemplele de succes din alte regiuni, cum ar fi Montafon în Austria, proiectul propus de Florin Gioga ar putea transforma Sinaia într-un model de urmat în turismul românesc. Prin colaborare, inovație și dedicare, Sinaia are șansa de a-și depăși condiția de simplă destinație turistică, devenind un adevărat punct de referință pe harta turismului european. Acesta a detaliat întregul proces pe blogul personal, Florin Gioga un primar pentru Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.