Universitatea Eftimie Murgu atacă domeniul imprimantelor 3D


Universitatea Eftimie Murgu atacă domeniul tehnologiilor de fabricaţie aditive. Pentru aceasta a creat o rețea de instituții de învățământ superior numită SEEAM-Network în care participă universități din Republica Moldova, Bosnia-Herțegovina și Germania.
La iniţiativa Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa şi cu sprijinul financiar al Ministerului Educaţiei Naţionale, a luat fiinţă o reţea academică pentru tehnologii de fabricaţie aditive, sub denumirea de SEEAM-Network. La rețeaua academică SEEAM-Network au aderat, până în prezent, în calitate de membri fondatori, Universitatea din Banja Luka (Bosnia-Herzegovina) şi Universitatea Tehnică a Moldovei şi Westphalian University of Applied Sciences Gelsenkirchen (Germania), care are rezultate recunoscute în domeniul tehnologiilor de printare 3D.
Prin intermediul reţelei, universităţile afiliate urmăresc, pe de o parte, asigurarea pe termen lung de experienţe internaţionale pentru cadre didactice şi studenţi, creşterea eficienţei în activitatea de cercetare ştiinţifică, prin punerea în comun a resurselor materiale şi a experienţei profesionale a cadrelor didactice şi cercetătorilor.
În perioada 21-25.10.2019, reprezentanţii celor patru universităţi fondatoare ale reţelei SEEAM-Network se întâlnesc la Reşiţa, în vederea stabilirii acţiunilor viitoare.
Pentru derularea, în viitor, a acestor activităţi, universităţile reunite în SEEAM-Network vor apela la finanţări europene, asigurate prin programele DAAD şi ERASMUS+, precum şi prin programe de cercetare. Reţeaua este deschisă atât universităţilor, cât şi entităţilor publice şi private interesate.

De interes:  Miron Mitrea: De ce nu se duc banii din PNRR către firme, și 600 de milioane de euro merg către GSP? Este o legătură politică evidentă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.