Campania naţională „Informare acasă! Siguranţă în lume!” a revenit în judeţul Caraş-Severin, ocazie cu care secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu, le-a prezentat elevilor de liceu, de la unităţile de învăţământ din Reşiţa, drepturile pe care le au dar şi riscurile la care se pot expune persoanele care merg în străinătate la muncă.

„Reluăm această campanie în fiecare an, iar noutatea constă în tot ceea ce înseamnă update la partea de legislaţie, fie că vorbim de Ministerul Muncii, fie că vorbim de Ministerul de Interne ori de lucrurile care vin ca şi noutăţi de la Ministerul Afacerilor Externe, pentru că avem noi consulate care se deschid, iar românii trebuie să le ştie. De când am reînceput prima ediţie a campaniei am observat un număr crescut al elevilor participanţi, ceea ce dovedeşte că tinerii sunt interesaţi de acest subiect. În fapt, este o acţiune preventivă, o acţiune de informare şi, practic, este pentru prima dată când un minister reuşeşte să aducă în acelaşi loc şi alte ministere”, a declarat secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Victor Ionescu.

De interes:  Once Upon a Time in Hollywood (A fost odată la… Hollywood) – Banat FM

Campania „Informare acasă! Siguranţă în lume!” îşi propune să informeze asupra drepturilor pe care persoanele care vor să se stabilească în afara graniţelor le au în ţările membre UE, precum şi asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate.

De asemenea, elevii prezenţi au fost informaţi în legătură cu siguranţa la locul de muncă, riscurile unor boli profesionale, protecţia faţă de abuz şi exploatarea prin muncă sau orice alt tip, susţinerea accesului nediscriminatoriu al lucrătorilor români pe piaţa muncii, precum şi numerele de urgenţă în caz de necesitate. Dacă se hotărăsc ca după absolvirea liceului să muncească în străinătate, elevii au fost sfătuiţi să apeleze la serviciile consulare ale României. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.