Tânăr, plin de ambiții și pasionat de munca pe care o face. Așa am putea să-l descriem pe sergent major Ștefan Claudiu Stoichița, pompier în cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara.

Imagine

 

Ca orice pompier responsabil, Claudiu a dat dovadă că nu este salvator doar la serviciu, ci chiar și în timpul liber.

 

Astăzi, în timp ce se întorcea din concediu, Claudiu a fost martorul unui accident rutier care s-a petrecut chiar în fața lui, în localitatea Tureni din județul Cluj. Instinctul de salvator l-a făcut să oprească imediat și să se îndrepte în grabă către cei care aveau nevoie de ajutor.

 

Deși a intrat în familia pompierilor timișeni de un an doar, Claudiu a știut ce are de făcut. Mai întâi a evaluat toate persoanele implicate în accident și a acordat primul ajutor medical unui bărbat care acuza dureri la nivelul capului, toracelui și la nivelul coloanei cervicale. Apoi s-a îndreptat către autovehiculele implicate în accident și a observat că există scurgeri de combustibil. Conștient fiind de pericolul unui incendiu la un astfel de caz, Claudiu a deconectat rapid bornele autovehiculelor și a asigurat zona până la sosirea echipajelor de pompieri.

De interes:  Accident cu două victime – BANAT

 

„Claudiu este doar un exemplu de pompier tânăr și devotat. El a ales această meserie cu inima și este devotat misiunii care i-a fost încredințată”, au notat reprezentanții ISU Timiș pe pagina de Facebook a instituției. .

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.