O mașină de curățat cartofi profesională este de mare ajutor în orice restaurant, cantină, cafenea. Mai ales pentru că utilajul în cauză poate  fi folosit cu maximă eficiență atât pentru curățarea cartofilor, dar și pentru alte culturi rădăcinoase: morcovi, sfeclă etc.

Aparatele automate de curățat cartofi sunt împărțite în două mari grupe:

  • tip buncăr (cu container de capacitate fixă pentru așezat legumele de curățat);
  • cu sistem de curățare continuă (specifice pentru linii de producție industriale).

Mașinile de curățat cartofi tip buncăr sunt utilizate în cantine, restaurante clasice și fast food cu o capacitate medie de 50-100 de locuri, iar echipamentele profesionale cu funcționare continuă le întâlnim la firmele de prelucrare a legumelor (în principal, în fabricile de conserve).

La TC Romania Crown Cool se găsesc echipamente electromecanice pentru bucătăriile profesionale în care e nevoie de cantități medii până la mari de cartofi și alte legume. Acestea trebuie curățate și spălate cât mai rapid , în funcție de necesitățile specifice.

Un dispozitiv cu o capacitate de 25 de kg sau de 50 de kg este capabil să satisfacă nevoia de cartofi într-o tură de dimineață dintr-un restaurant care funcționează, să zicem, în formatul unui prânz de afaceri.

De interes:  Coronavirus UPDATE: 57 decese şi 2.721 noi infectări | Situaţia pe judeţe

Mașinile de curățat legume mai productive ar trebui utilizate în mod rațional, dat fiind că decojirea a prea multor kilograme de cartofi pe oră  nu înseamnă neapărat și utilizarea acestora efectivă, iar astfel de produse (cartofii curățați), precum se știe, nu pot fi depozitați mult timp fără a-și pierde din calitate.

Acordă atenție următoarelor caracteristici, dacă vrei să îți dotezi bucătăria cu un echipament de curățat cartofi:

  • tipul de conexiune la rețeaua electrică necesar;
  • posibilitatea conectării directe la alimentarea cu apă;
  • volumul containerului de lucru (buncărului);
  • capacitatea de a filtra, purifica și reutiliza apa într-un singur ciclu de curățare;
  • modul de instalare: pe podea, masă sau pe suporturi speciale solide;
  • cum se face întreținerea utilajului respectiv;
  • ușurința în exploatare;
  • materialele din care este confecționată mașina profesională de curățat legume automată etc.

Un echipament profesional de curățat cartofi bun are un vas principal de lucru din oțel inoxidabil și un cadru metalic vopsit. Pentru siguranța personalului, se poate bloca rotația tamburului la deschiderea capacului și se poate face oprirea mecanismului, atunci când sunt detectate pietre, bucăți de metal și alte obiecte solide în buncăr.

De interes:  Top 21 Cele Mai Urmarite Filme si Seriale pentru Copii

Folosind mașina profesională de curățat cartofi, vei reduce foarte mult cantitatea de muncă manuală și vei salva personalul de la o muncă migăloasă, plicticoasă, care necesită mult timp.

Dispozitivul de curățare a cartofilor nu este dificil de utilizat de către personalul angajat. Principiul lui de funcționare se bazează pe prelucrarea cartofilor și a altor tipuri de leguminoase cu coaja tare folosind elemente abrazive. Legumele se freacă de suprafața dură, interioară, a buncărului în timp ce se curăță. În acest fel, câteva zeci de kilograme de alimente pot fi curățate extrem de rapid, în funcție de performanța dispozitivului.

Mai mult decât atât, mașinăria în cauză este conectată la alimentarea cu apă, astfel încât legumele curățate ies din buncărul de procesare și curate, potrivite pentru consumul ulterior. Deci o economie substanțială, într-o activitate HoReCa în care timpul este cea mai importantă resursă ce trebuie gestionată inteligent.

Argumente pentru achiziția unei mașini de curățat cartofi performante

Costul forței de muncă în sine poate fi adesea un bun motiv pentru a lua în considerare achiziția unei mașini de curățat legume automat. Și asta fără a menționa celelalte variabile care vin odată cu forța de muncă: de la probleme de lipsă de productivitate datorate oboselii, accidente, absențe nemotivate, concedii medicale și de odihnă etc.

De interes:  Spital militar de campanie la Timișoara, pentru bolnavii de coronavirus

Spre deosebire de forța de muncă manuală, mașina de curățat profesională nu obosește, nu este subiectivă, nu lasă cartofii buni sau alte tipuri de legume să se piardă din cauza atenției distrase.

Alege echipamentul de curățat cartofi de care ai nevoie de pe tcromania.com chiar acum!

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.