Administrația locală din Timișoara pune la cale o nouă operațiune de tăiere a cablurilor supraterane, în cazul în care operatorii nu înțeleg să le mute în subteran. Degetul ridicat este îndreptat spre zona centrală a orașului.

Un nou termen limită a fost stabilit pentru relocarea cablurilor supraterane din zona centrală. Astfel, operatorii de rețele de comunicații pozate aerian pe str. 20 Decembrie 1989 – tronsonul de la bd. Vasile Pârvan până la intersecția cu Piața Iancu Huniade; pe bd. Michelangelo – tronsonul de la Podul Michelangelo până la bd. Revoluției 1989; pe bd. I. C. Brătianu – tronsonul de la Piața Iancu Huniade până la bd. Revoluției 1989; str. C.D.Loga; bd. Regele Ferdinand și bd. Regele Carol I sunt informați de faptul că până la data de 1 noiembrie trebuie să efectueze transferul cablurilor în subteran, altfel cele rămase pe stâlpi după această dată vor fi îndepărtate.

Toți cetățenii care au probleme cu transmisiile de voce sau date în zona respectivă sunt rugați să se adreseze direct firmelor cu care au contract în derulare, deoarece obligativitatea relocării cablurilor este cunoscută, iar operatorii au fost informați în mod repetat.

De interes:  De ce sa alegi bratarile gravate cu fotografie

Această acțiune de transfer este un punct cheie în pregătirea Timișoarei pentru exercitarea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021, motiv pentru care s-a început tocmai cu centrul orașului. Se va acționa pe o întindere mai amplă decât vatra istorică, respectiv de la bd. Vasile Pârvan până în zona Oituz. În zona istorică Cetate, lucrările de relocare a cablurilor au fost deja efectuate, iar canalizația a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare cu fonduri europene.

Ulterior străzilor centrale, în atenția Direcției Generale de Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități vor intra și celelalte cartiere ale orașului.

De menționat este faptul că în luna martie, în perioada simulărilor de Bacalaureat, Inspectoratul Școlar Județean a rămas fără internet după ce, în urma unei acțiuni similare, primarul Nicolae Robu a tăiat la întâmplare cabluri în zona centrală pentru a forța mâna operatorilor.

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Sabotaj tehnologic „în forță”! Simularea examenului de Bacalaureat, afectată de gestul necugetat al primarului Timișoarei! Robu a lăsat centrul orașului fără Internet!

De interes:  Cu titulari absenți, SCM Poli a câștigat pentru orgoliul propriu cu CSM București. Ce spun antrenorii la finalul grupei din play-off

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.