Un hidrofor bun, o necesitate pentru orice casă din mediul rural

Locuitorii Capitalei, dar și marilor centre urbane din țara noastră, unde serviciile municipale funcționează mai mult sau mai puțin eficient (dar funcționează totuși!), nu sunt familiarizați cu lipsa apei de la robinet. Însă dacă mergi în afara orașelor, binefacerile civilizației devin din ce în ce mai frecvent un lux, apar tot mai multe probleme cu apa potabilă și menajeră.

Noroc să acum se poate comanda foarte ușor de către orice gospodar din zonele rurale un hidrofor online la un preț foarte convenabil.

În așezările în care alimentarea cu apă lasă mult de dorit, rezidenții încearcă să își rezolve singuri această nevoie.

Chiar dacă există totuși în unele zone sisteme de apă centralizate, întreruperile de apă sunt adesea cauzate de echipamentele de pompare uzate ale utilităților de apă, de vechile rețele de alimentare cu apă ale căror conducte crapă chiar și la presiunea nominală când ți-e lumea mai dragă.

Încercând să mențină cel puțin o aparență a alimentării cu apă, furnizori reduc presiunea în rețea  sau sistează funcționarea echipamentelor cu totul. Drept urmare, așezarea rămâne fără apă timp de câteva ore, zile sau chiar săptămâni.

O caracteristică a surselor subterane de apă este lipsa presiunii necesare pentru ridicarea lichidului vital. Prin urmare, pentru furnizarea continuă a amplasamentului sau a clădirii, trebuie să achiziționați o instalație special proiectată pentru livrarea apei, adică o stație de pompare sau, cu alte cuvinte, un hidrofor pentru o casă privată.

Un sistem de alimentare cu apă particular, neîntrerupt, constă dintr-un rezervor de stocare a apei, o stație de pompare și o unitate electromecanică pentru protejarea echipamentelor împotriva funcționării pe uscat a acestora.

Principalul factor pe care ar trebui să te bazezi atunci când alegi volumul rezervorului este cantitatea medie de apă consumată de familie. Productivitatea este calculată pe baza cantității de apă cheltuită într-o oră. Există valori medii, dar de obicei sunt luate ca minim. De exemplu, o familie de 4 persoane care locuiește într-o casă privată mică are nevoie de un hidrofor cu o productivitate de 2-3 metri cubi/oră. O familie numeroasă care locuiește într-o vilă cu două etaje și cu o grădină ar trebui să aibă cel puțin 7-8 metri cubi / oră.

Acest sistem de furnizare autonomă a apei pentru gospodăriile particulare trebuie alimentat dintr-o sursă oarecare, cel mai adesea o fântână. De multe ori hidroforul se instalează în subsolul casei.

Dacă veți considera că o anexă este cel mai bun loc, atunci aveți grijă ca să existe o izolare fonică bună, chiar dacă echipamentul este echipat cu toate certificatele necesare.

Stabilizarea presiunii în dispozitiv și în întregul sistem de alimentare cu apă, presiunea optimă în fiecare punct (în robinetul de bucătărie, în duș, pentru udarea grădinii) și protecția împotriva presiunii aleatorii depinde categoric de alegerea corectă a echipamentelor hidrofore.

Această opțiune de montaj are următoarele avantaje:

– nu este nevoie decât de un spațiu minim de doar 1,5 – 2 metri pătrați;

– lipsa zgomotului motorului și al pompei în locuință;

– nu sunt necesare conducte lungi pentru a aduce apa în casă;

– există întotdeauna apă în rezervorul de stocare, deoarece presiunea în sistemul din subsol este maximă.

Într-o casă privată, subsolul este, așadar, cea mai bună locație pentru echipamentul de pompare și rezervorul de depozitare a unei cantități de apă menajeră. Principalul lucru de care trebuie să țineți seama totuși este ca temperatura din această cameră să nu scadă sub zero.

Activitatea hidroforului se bazează pe doi factori:

– schimbarea indicatorilor de presiune;

– volumul de apă utilizat.

În funcție de aceștia, numărul de opriri automate într-o oră poate fi diferit.

Îți este prea dificil ca să alegi un hidrofor pentru gospodăria ta? Specialiștii de la MagTerm îți pot oferi și ție cele mai bune sfaturi pentru a face o alegere potrivită cu nevoile pe care le ai.

De interes:  Cum sa devii o persoana mai buna in societate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.