Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit o mină în Marea Neagră, în largul coastelor României

Un cargobot sub pavilion turcesc a lovit joi o mină în Marea Neagră, în largul coastelor României, şi a suferit avarii minore, dar echipajul este în siguranţă, au declarat surse maritime şi de securitate citate de Reuters.

Acesta este primul incident din ultimele câteva luni în care o navă loveşte o mină marină. Zona Mării Negre a fost catalogată ca zonă de risc ridicat de către asigurători, iar minele plutitoare rămân un pericol.

O sursă guvernamentală ucraineană a confirmat că o navă a lovit o mină, adăugând că este vorba „probabil de o mină din Al Doilea Război Mondial sau de minele de debarcare care au fost lăsate acolo anul trecut”, refuzând să facă alte comentarii.

Yoruk Isik, şeful firmei de consultanţă Bosphorus Observer, a confirmat pentru Reuters că nava se numeşte Kafkametler şi a suferit avarii minore la un rezervor de balast, dar echipajul este în siguranţă.

Operatorul navei cu sediul la Istanbul, Kafkametler Maritime, nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii, menţionează Reuters.

De interes:  Cel mai securizat webhosting? Care este acesta și ce criterii trebuie să întrunească

Kafkametler a aruncat ancora în canalul Dunării, în apropiere de terminalul ucrainean Vîlkove, potrivit datelor de joi seara ale site-ului de urmărire a navelor MarineTraffic.

Sursa: Newsinn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.