Inmormantarea este un eveniment trist, dar cand exista organizare isi pastreaza decenta. Fiecare om are dreptul sa arate bine in sicriu, sa aiba o tinuta decenta in ultimele clipe petrecute pe pamant, sa primeasca flori si recunostinta din partea celor care l-au cunoscut, sa fie privegheat, dus cu o masina buna la capela si la cimitir si sa se organizeze o masa buna in memoria lui.

Toate aceste drepturi ale defunctului se infaptuiesc prin interventia energica a apartinatorilor care se reunesc si fac impreuna planul.

Temerile lor apar din momentul decesului si este normal sa fie asa, fiindca este vorba de o persoana cunoscuta si draga, iar implicarea este maxima.

Inmormantarea va fi planificata etapa cu etapa, daca familia defunctului se adreseaza firmei de pompe funebre sector 6 care anuleaza pe rand toate ingrijorarile familiei legate de inmormantare.

Prima si cea mai mare grija a apartinatorilor este legata de defunct.

De la deces, pana la imaginea defunctului in sicriu care pare ca doarme si este atent la tot ce se petrece in jurul lui la capela este drum lung.

Celor din familie le-ar fi cumplit de greu, traumatizant, sa atinga trupul acela lipsit de viata, mai ales ca  lipseste priceperea necesara.

Firma de servicii funerare dispune insa de intreaga baza materiale si de resursele umane pentru a parcurge repede toate etapele cuprinse intre doua coordonate majore: preluarea decedatului si aducerea sicriului la capela, iar in sicriu decedatul sa arate perfect.

De interes:  Dieta Rina - Perfecta pentru Obtinerea Corpului Mult Visat

Intre aceste doua momente se intampla multe. Mai intai, specialistul angajat special de firma constata si elibereaza certifcatul de deces ca familia sa nu fie nevoita sa faca un drum la cabinetul medicului de familie. Acest prim pas faciliteaza imbalsamarea, care nu se poate face in lipsa acestui document.

La medicul de familie se face programare inainte. Numai daca acesta este intelegator primeste apartinatorul si ii elibereaza certificatul de constatare a decesului prompt ca imbalsamarea sa fie facuta la timp.

Trupul neinsufletit poate fi pregatit atent in sala special amenajata si autorizata a firmei. Acolo poate fi asezat intr-o pozitie care permite igienizarea fiecarei parti a corpului cum este si firesc si cum se obisnuieste. Imbalsamarea este facuta de catre specialist, fiindca trebuie sa fie sigura. Caldura de afara poate compromite o inmormantare, daca nu s-a realizat imbalsamarea. Uneori se impune ca aceasta masura sa fie completata de capacul frigorific care se inchiriaza tot de la firma pentru a combate efectele nefaste ale caldurii.

Imbracarea decedatului implica efort, presupune ridicarea acestuia, sucirea de pe o parte pe alta, manipularea.

Machiajul se realizeaza dupa ce toate acestea au fost facute, dar inainte de a fi asezat in sicriu, fiindca fondul de ten special, fardul special ar putea pata lenjeria sicriului.

Specialistii lucreaza cu grija maxima ca imaginea decedatului din sicriu sa fie impecabila.

Sicriul cu recuzita lui nu este cumparat de apartinatori din alta parte, ci doar ales din oferta disponibila pe site-ul firmei.

De interes:  Perchezitii intr-o anchetă care vizează contrabanda cu tutun pentru narghilele

Exista in magazin sicrie simple, de brad, sicrie din lemn de esenta tare, unele lucrate simplu, altele cu ornamente aurii, unele fara manere de prindere care fac manipularea mai usoara, altele avand aceste manere.

Crucea este inclusa in pachet, la fel inscriptionarea acesteia.

De la sala de pregatire, sicriul ajunge la capela cu ajutorul masinii funerare, transportul local fiind inclus in toate pachetele de servicii.

Firma aduce si catafalcul pe care se pune sicriul, daca familia doreste sa scape de aceasta grija. Catafalul este mai elegant decat o masa sau o improvizatie si mult mai sigur decat acestea.

Coroanele pot sosi in acelasi timp cu sicriul, asezate in masina funerara, mai ales ca este loc suficient si pentru ele. Modelele de pe site sunt moderne, elegante si bine lucrate. Trandafirii naturali albi sau rosii si crizantemele sunt bine prinse, iar florile isi pastreaz mult timp aspecul, fiind asezate pe buret umed.

Cosurile cu coliva, ulei si vin din ziua inmormantarii sunt livrate tot de firma, daca familia solicita acest lucru si parastasul se poate organiza tot prin intermediul firmei.

Pentru pachetelele cu mancare oferite celor care vin la cimitir si nu au timp sa participe si la masa de la restaurant, mancarea poate fi selectata de pe site.

De interes:  Sondaj INSOMAR - Klaus Iohannis, lovit în plin de scandalul legat de dosarele lui Florin Cîțu din SUA

Un meniu serios sub toate aspectele sta la dispozitia apartinatorilor, acestia putand alege livrarea la pachet sau la farfurie. Se poate gestiona foarte bine bugetul alocat mancarii, daca familia doreste acest lucru, fiindca aplicatia permite stabilirea/aflarea costului unui pachet si a tuturor pachetelor.

Pe site exista feluri variate de mancare de post si de dulce, deserturi, bauturi si preparate speciale. Printre deserturi speciale se afla coliva si halvaua , un desert funerar romanesc si unul turcesc, prin urmare firma se gandeste si la cei din alte tari care s-au stabilit in Romania.

Simple sau sofisticate, economice sau de lux, toate inmormantarile trebuie sa fie organizate cu pricepere pentru a fi decente.

Pentru toate se munceste la fel de mult, fiindca decedatul este pregatit atent, manipularea lui este dificila,  iar raspunderea firmei este maxima.

De multe ori, cand inmormantarea a iesit perfect, familia primeste laudele, cand a existat cea mai mica disfunctie, firma este cea care deconteaza greselile.

Una cate una temerile apartinatorilor dispar, cand la carma organizarii se afla specialisti cu experienta si pregatire care isi asuma raspunderea. Familiei ii revin sarcinile de a alege pachetul de servicii potrivit si de a exprima anumite dorinte concretizate in poduse si sevicii care sa il reprezinte pe decedat.

Nu se poate sa nu fie machiata frumos o persoana cocheta si sa nu i se aduca flori frumoase unui admirator al florilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.