La clinica dentară Velvet Dental vei avea o discuție preliminară cu medicul dentist, înainte de planificarea implantării. Conținutul acestei conversații este tipul de restaurare protetică și numărul de implanturi necesare. Un singur implant dentar este suficient pentru un dinte individual. Sunt necesare mai multe implanturi dentare doar în cazul unei proteze dentare. În timpul examinării preliminare, sunt verificate condițiile-cadru pentru formarea oaselor.

Medicul care te tratează trebuie să se asigure dacă ai sau nu inflamație, că există suficient os pentru implant și că ești apt pentru procedura chirurgicală. Dacă există o inflamație în maxilar, aceasta trebuie mai întâi tratată. Dacă nu există suficient os, se poate efectua altoirea oaselor.

Implanturi dentare: cursul tratamentului

Anestezie. Înainte de procedură, maxilarul este anesteziat local, astfel încât pacientul să nu simtă nimic. În unele cazuri, se folosește și sedare sau anestezia generală. Medicul dentist va discuta cu pacientul tipul de anestezie înainte de orice implant dentar.

Amplasarea implanturilor

De îndată ce anestezicul își face efectul și pacientul nu mai poate simți nimic, medicul dentist face o mica incizie în mucoasa bucală a osului maxilarului. Osul maxilarului este expusă astfel încât să devină vizibilă, pentru a amplasa implantul în osul maxilarului. Pacientul nu simte nicio durere, ci doar anumite vibrații. După găurire, rădăcinile artificiale ale dinților sunt înșurubate în maxilar. Acestea sunt prevăzute cu un capac pentru vindecare închisă. Nu se poate spune cât durează operația de implantare. Acest lucru depinde de numărul de implanturi și de starea osului, și întreaga procedură poate dura între 15 minute și câteva ore. Tipul de închidere a plăgii, depinde dacă este planificată vindecarea deschisă sau închisă.

De interes:  Luminița Jivan, distrusă după condamnarea lui Dragnea! „Aș vrea să pot să am cuvinte!”

În cazul vindecării deschise, se utilizează implanturi cu un gât cât mai neted posibil și care se extinde prin gingii în cavitatea bucală. Deoarece există deja contact între rădăcina implantată și cavitatea bucală în timpul fazei de vindecare (procedura monofazică), dintele lipsă este prevăzută temporar cu o proteză temporară.

Vindecarea închisă se produce atunci când gingiile sunt suturate din nou după introducerea implantului. Acest lucru permite implantului – protejat de influențe externe – să se vindece bine în os. Cu toate acestea, după vindecare, implantul trebuie expus printr-o mică incizie (folosind un laser). Abia atunci pacienții primesc protezele finale.

Vindecare

Implantul trebuie să se vindece în os timp de aproximativ 3 luni și nu trebuie stresat în acest timp. Imediat după implantare, pacienților nu li se permite să fumeze, să consume cafea sau alcool și nu trebuie să te expui la efort. Igiena orală foarte detaliată și clătirile cu dezinfectanți orali previn dezvoltarea infecției asupra implantului. Unii pacienți primesc un antibiotic pentru a preveni inflamația. Pentru a se asigura că dintele nu cauzează probleme, medicul dentist îți sugerează să faci controale periodice la clinica dentară.

De interes:  Nicio competiție fără medalii! Orăvițenii de la Titans Fight Team, din nou pe podium!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.