Transmisia tractoarelor. Care este cea mai buna?

Tractorul este unul dintre utilajele esentiale in agricultura, fie ca este la nivel mare sau la nivel mic. Daca ai o mica afacere agricoa si vrei sa iti cumperi un tractor, trebuie sa te asiguri ca acesta este perfect pentru ceea ce iti doresti si ca este suficient de bine construit in asa fel incat sa nu fii nevoit sa intri prea des intr-un magazin piese tractoare . Unul dintre elementele importante atunci cand alegi un tractor este transmisia.

Ce este transmisia si care sunt tipurile pentru care poti opta?

Transmisia tractorului este un mecanism cu ajutorul caruia sunt puse in miscare elementele de deplasare. Practic, este modul in care cel care conduce tractorul poate sa tramsita miscare catre roti sau senile.

De-a lungul timpului au fost folosite mai multe tipuri de tractoare, unele mai eficiente decat altele:

  1. Transmisie mecanica in trepte. Este cea mai folosita solutie, fiind si cea mai simpla si ieftina. Modul de functionare este bazat pe un ambreiaj care asigura cuplarea si decuplarea motorului la partile componente ale transmisiei.
  2. Transmisia hidraulica. In cazul acestui tip de transmisie, puterea se transmite cu ajutorul unui lichid. Este o varianta mai complexa, care contine un rezervor hidraulic, un filtru hidraulic, o pompa si un motor hidraulice. Spre deosebire de varianta mecanica, cea hidraulica este mult mai simpla atunci cand vine vorba despre comenzi si asigura o viteza de lucru mult mai variata. Nu este o solutie ieftina, insa, motiv pentru care foarte multi oameni opteaza pentru transmisia manuala.
  3. Transmisia electrica. Este cea mai noua varianta de transmisie si este din ce in ce mai interesanta pentru agricultori. Formata dintr-un ambreiaj si un generator electric, precum si din doua sau 4 motoare electrice, asigura o eficienta foarte mare, fiind asemanatoare cu cea hidraulica in ceea ce priveste usurinta de folosire. Din pacate, necesita inalta calificare pentru a folosita, este destul de costisitoare si prezinta risc de electrocutare.
De interes:  Alege si tu ferestre si usi PVC la cele mai bune preturi de pe piata

In viitor, cel mai probabil majoritatea transmisiilor vor fi electrice sau hidraulice, in conditiile in care tehnologia este din ce in ce mai ieftina. Momentan insa, daca vrei o solutie ieftina poti opta pentru o transmisie mecanica, iar daca vrei una eficienta, te poti orienta catre cele doua ceva mai costisitoare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.