Când spui Spania, spui destinație turistică prin excelență. Și nu este de mirare, din moment ce turismul reprezintă unul din punctele forte ale economiei din această țară, în 2019 fiind a doua cea mai vizitată țară din lume, cu peste 83 de milioane de turiști.

Cu plajele sale însorite, viața de noapte bogată, dar și atracțiile istorice și culturale unice, dintre care peste 45 de situri și orașe incluse în prestigiosul Patrimoniu Mondial UNESCO, este dificil să realizezi un clasament al celor mai frumoase locuri de vizitat de pe tărâmul spaniol. Chiar și așa, iată un top al celor mai frumoase orașe de vizitat din Spania, în orice sezon.

1. Barcelona

Oraș unic, colorat și plin de viață, metropola cosmopolită Barcelona este unul dintre orașele de top, și cele mai atractive de vizitat în Spania. Sagrada Familia, simbol al orașului, dar și alte nenumărate creații ale marelui sculptor Gaudi printre care Parcul Guell sau Casa Mila sunt doar o mică parte din bogatul, coloratul și valorosul tezaur artistic pe care orașul îl are de oferit. Desigur, o plimbare pe Rambla va întregi toată această bogată experiență culturală prin memorabila și fascinanta capitală a Cataluniei!

2. Sevilla

Orașul care a dat naștere împăraților romani Traian și Adrian, dar și de unde Magellan și Cristofor Columb au plecat să cucerească noi lumi, fiind principalul port din regiune la acea vreme, Sevilla este la această oră capitala regiunii autonome Andaluzia. Rezervă un zbor spre Sevilla dacă vrei să vizitezi catedrala de aici, a treia ca mărime din lume și unde se pare că-și află mormântul Columb, Plaza de Espana, una dintre cele cea mai frumoase piețe din Europa, palatul Alcazar construit pentru regele Petru al Castiliei, sau dacă vrei să urmărești dansatorii profesioniști de flamenco, direct în ceea ce se cheamă căminul acestui dans clasic!

3. Madrid

Principalele obiective din capitala Spaniei sunt Muzeul Prado, plin de lucrări de artă spectaculoase între care îi regăsești pe Goya, Velasquez sau El Greco, Palatul Regal, care este la ora aceasta reședința monarhului spaniol, dar și Puerta del Sol sau Plaza Mayor, principalele noduri artistice sau de afaceri ale acestui oraș european relativ nou și foarte cosmopolit, format dintr-o diversitate de grupuri etnice.  

4. Valencia

Dacă plănuiești o călătorie în Spania împreună cu cei mici, trebuie să treci neapărat în itinerariul de vizitat aici și Valencia, orașul situat pe coasta estică, și care străjuiește golful cu același nume din zona mediteraneană a țării. Veți savura împreună nu doar atracțiile turistice ale orașului vechi, cât mai ales surprizele din noul și modernul Oraș al Artelor și Științelor, adevăratul simbol al localității. Pe lângă Acvariu, Planetariu sau Muzeu în sine, unde copiii sunt încurajați să experimenteze știința în mod amuzant și interactiv, vă va încânta și arhitectura modernistă, high-tech pe care o oferă acest ingenios complex. Datorită climei calde, vă puteți rezerva oricând un zbor, pentru a vă bucura și de câteva momente la plajă, dar și de noutățile tehnologice pe care le veți descoperi aici. 

5. Granada

Dacă îți dorești o atmosferă și o aventură spaniolă mai relaxată și mai liniștită, alege pentru un sejur de câteva zile Granada, un obiectiv turistic original și unic. Cu o istorie milenară, citadela a atins perioade de glorie atât în perioada sa maură cât și în cele ulterioare, după recucerirea de către regii catolici Isabela a Castiliei și Ferdinand de Aragon. Printre obiectivele centrale pe care le găzduiește Granada se numără Alhambra, simbolul orașului, formată din fortărteața militară, palatele nazide, palatul Generalife sau cel renascentist al lui Carol Quintul, împreună cu spectaculoase grădini luxuriante și fântâni impresionante. De aici ți se oferă o perspectivă unică asupra orașului, animat de o bogată cultură tradițională și de o viață de noapte la fel de intensă.  

De interes:  Anvelope de vară pentru mașina ta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.