Sunt mulți asistenți medicali care nu sunt multumiți de condițiile de muncă din țară sau de salariul cu care sunt remunerați. Astfel, ei aleg să plece peste hotare și să-și facă o carieră în Germania, Italia, Anglia, țări care de altfel se află în căutare de asistenți medicali generaliști.

Dacă și tu vrei să începi o nouă viață ca asistent peste granițele țării și îți dorești o provocare profesională, atunci acest articol este pentru tine. În randurile care urmează îți vom prezenta 4 greșeli pe care să nu le faci în procesul de mutare cu jobul într-o altă țară.

1. Diploma din țară îmi este recunoscută în Uniunea Europeană

Nu este așa! Există un proces prin care un stat oferă dreptul să practici profesia de asistent medical generalist. Aceste formalități diferă de la o țară la alta, într-un fel se desfășoară în Anglia, altfel în Germania. Deci este nevoie să depui o cerere pentru recunoașterea diplomei în țara de destinație, ca să obții autorizația pentru exercitarea profesiei. Prin urmare, nu te baza că diploma îți va fi pur și simplu recunoscută în statele membre ale Uniunii Europene.

Pentru a depune dosarul, este important să înțelegi ce implică întreg procesul. Vestea bună este că există firme care recrutează asistenți medicali pentru a lucra în străinătate, oferindu-le consiliere pentru integrare, inclusiv suport pentru recunoașterea diplomei în țara de destinație. De exemplu, pentru angajarea de asistenți medicali în Germania, firma de top care se ocupă să ofere consiliere gratuită pe întreg parcursul procesului de relocare este Iuvare Connect.

2. Învăț limba când ajung, în trei luni de zile

Inevitabil atunci când pleci să lucrezi în afară intră în discuție cunoașterea limbii. Chiar dacă este limba italiană (și o consideri asemănătoare cu româna), nu merge pe principiul că o vei învăța la fața locului, când ajungi acolo. Este important să pleci cu niște cunoștințe minime de limbă italiană și nu să speri că vei putea poate conversa în engleză cu cei de acolo. Cunoașterea unui vocabular minim te va ajuta să te descurci în perioada de tranziție și bineînțeles, zi de zi în țara străină vei ajunge apoi să vorbești tot mai cursiv.

Recomandarea este să faci un curs de limbă străină în țară pentru câteva luni de zile, la finalul căruia cunoștințele să îți fie atestate de o diplomă.

3. Este ușor să îmi găsesc un job de asistent medical în afară

Cel mai probabil ai aflat că sunt țări care caută să recruteze asistenți medicali de peste granițe, pentru a-și completa deficitul de personal. Acest lucru nu înseamnă că nu vei da un concurs sau că nu vei întâmpina o concurență acerbă. 

Cel mai bine este să pleci pregătit, cu un plan strategic bine pus la punct, tocmai pentru a nu întâmpina situații dificile și a nu fi nevoit să treacă prea mult timp fără a avea un salariu. De aceea, recomandarea este să apelezi la o firmă de recrutare de asistenți medicali, pentru a-ți ușura întreg procesul.

4. Economiile cu care plec sunt suficiente

Stabilitatea financiară apare atunci când ai un job și salariu. Nu este o abordare fericită să pleci cu economii din țară și să îți faci calcule că vei putea trăi cu ele primele luni până îți găsești de lucru. Cheltuielile din altă țară te pot lua prin surprindere, ele fiind la un cu totul alt nivel decât ești obișnuit.

Desigur, este bine să ai bani puși de-o parte pentru situații de urgență, însă de preferat este să pleci pe un post stabilit, știut dinainte de plecarea din țară.

Tratează cu toată atenția ceea ce implică să lucrezi ca aistent medical generalist în străinătate și nu te grăbi să faci supoziții greșite. Succes cu relocarea!

De interes:  Prima reacție a lui Orban după demisiile miniștrilor USR PLUS. Decizia care a dinamitat Coaliția - unde a greșit Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.