Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor Timiș a decis că forcarele de pestă porcină africană din comuna Bucovăț pot fi considerate stinse. Ca urmare,  se ridică restricțiile sanitare veterinare privind circulația suinelor vii din zona de protecție și supraveghere impuse prin actul de declarare oficială a pestei porcine africane în data de 29.02.2020.

De asemenea, se ridică restricțiile privind mișcarea suinelor pentru exploatațiile non-profesionale din zona de protecție și supraveghere,cu respectarea următoarelor condiții:

– suinele să fie identificate;

– mișcarea să se facă după solicitarea avizului sanitar veterinar la DSVSA Timiș;

– întocmirea documentelor sanitare veterinare de către medicul veterinar de liberă practică împuternicit de la Circumscripția Sanitară Veterinară de Asistență din comuna Remetea Mare.

 În toate exploatațiile nonprofesionale cu animale din zona de protecție cât și din zona de supraveghere s-a procedat, timp de 45 de zile,  la monitorizarea, examinarea clinică, măsurarea temperaturii corporale și au fost recoltate probe de sânge pentru examenul serologic PPA de la toate suinele aflate în zona de protecție.

De interes:  Ministerul Sănătății: Asistența religioasă și vizita familiei, permise pentru pacienții COVID-19 în stare gravă

In urma stingerii celor trei focare  din localitățile Cadar, Mănăstirea Șag Timișeni și Bucovăț, județul Timiș devine liber de pestă porcină africană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.