Toamna în grădină: TOP 5 lucruri pe care să le faci în grădina ta în luna noiembrie

Toamna în grădină: TOP 5 lucruri pe care să le faci în grădina ta în luna noiembrie

Luna noiembrie este o lună importantă când vine vorba de grădinărit! Este perioada când temperaturile scad, copacii își scutură frunzele, iar plantele tale au nevoie de și mai multă atenție. Așadar, acesta este momentul perfect să îți pui pe listă toate lucrurile pe care trebuie să le faci în grădina ta. Citește în continuare acest articol și află care sunt cele 5 activități necesare pe care trebuie să le realizezi!

Iată ce activități trebuie să ai în vedere în această perioadă

  1. Curăță copacii, arbuștii și plantele

Un prim aspect de trecut pe lista ta este curățarea tuturor copacilor, arbuștilor și plantelor pe care le ai. Această activitate este necesară, fiindcă va contribui enorm la sănătatea grădinii tale. Astfel că, curățarea acestora implică strângerea frunzelor și tăierea ramurile uscate, dar și îndepărtarea oricăror  posibili dăunători. De asemenea, dacă simți să faci ceva extra, poți fertiliza copacii și arbuștii, pentru a le oferi un supliment pe timpul iernii!

  1. Scapă de buruieni
De interes:  Descoperă pietrele și cristalele semiprețioase de la Craft Mystic

Deși în acest moment buruienile pe care le ai în grădina sunt probabil uscate, nu înseamnă că trebuie să le lași acolo. Buruienile pot pune stăpânire pe plantele tale foarte ușor, de aceea nu trebuie ignorate! 

De asemenea, după ce le-ai smuls, nu uita să mulcești în jurul plantelor tale. Procesul de mulcire este unul simplu și se referă la stratificarea solului cu compost sau mulci! În acest fel vei putea împiedica creșterea altor buruieni.

  1. Ai grijă de sol

Și solul din grădina ta trebuie să fie îngrijit. Dacă ai grijă de sol, plantele tale vor fi sănătoase, iar pomii tăi vor fi roditori. Așadar, trebuie să îți aerezi solul, mai exact trebuie să îți sapi pământul cu o cazma sau chiar cu o motosapă. De asemenea, nu uita să adaugi compost și fertilizator, pentru a îți îmbogăți solul!

  1. Alege uneltele potrivite

Uneltele pe care le folosești în grădină sunt extrem de importante. Nu trebuie să ai cele mai scumpe unelte, dar trebuie să le alegi pe cele potrivite. De exemplu, pentru tăierea crengilor uscate din copaci, nu poți opta pentru un topor. Cea mai bună alegere este o drujbă, cu care vei putea face toată această activitate foarte rapid și ușor. Pe atomico.ro găsești o gamă variată de drujbe la prețuri accesibile pentru orice portofel. 

De asemenea, găsești pe site produse care ți-ar fi de folos precum: o motocoasă, un tocător de frunze și crengi și chiar un scarificator! Intră chiar acum pe site și vezi ce achiziții poți face și tu.

  1. Plantează și câteva plante
De interes:  Avantajele folosirii boxpaletilor

Dacă ești nou în lumea grădinăritului, poate că încă nu știi care plante se pot planta cu ușurință în perioada toamnei. Există câteva opțiuni din care să alegi, care pot prospera la temperaturi scăzute! 

Optează pentru plante perene, cum ar fi lalelele, narcisele, dicentrele și chiar irisul! Acestea sunt doar câteva exemple din care poți alege.

În concluzie, acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le poți face în grădina ta în luna noiembrie. Începe cu acestea și pe parcurs vei vedea ce trebuie să mai pregătești!

 

Sursă foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.