Toamnă grea pentru Laura Rus…

În această vară, Laura Rus a lăsat campionatul Italiei pentru a-și continua cariera la RSC Anderlecht, nimeni alta decât campioana Belgiei. Un pas înainte, de care talentata fotbalistă bocșeană a știut să profite, evoluțiile sale constant bune aducând-o din nou în atenția antrenorilor de la Naționala României. Deși și-a pierdut tatăl în urmă cu câteva zile, Laura a trecut peste momentul greu și a dat curs convocării la lotul tricolorelor. Cele mai bune fotbaliste din România au avut parte de un stagiu centralizat de o săptămână – una dintre etapele de pregătire pentru campania de calificare la Europene.
„A fost o săptămână de pregătire la Mogoșoaia, o săptămână de antrenamente în care am insistat pe ceea ce ne-ar putea ajuta la primul meci din grupe pentru calificarea la Euro. Vom juca acest meci în luna octombrie, pe stadionul CFR din Cluj, contra Belgiei. Nu este un moment bun din viața mea, mi-a murit tatăl acum câteva zile, dar m-am străduit să fiu puternică, am încercat să mă implic în activitatea lotului și să reiau relațiile de joc cu colegele de la Națională.”
Laura Rus spune că, odată cu această convocare la Națională. au fost date uitării și neînțelegerile cu selecționerul Mirel Albon. „Când m-a sunat dânsul, în primul rând m-a felicitat pentru jocurile pe care le-am făcut în Champions League la Anderlecht. Eu zic că am avut prestații foarte bune la noua mea echipă, înscriind în fiecare meci oficial, probabil că și acest lucru a contat la convocarea mea. S-a gândit și dânsul că e timpul să lăsăm în trecut ceea ce a fost, pentru că nu erau neînțelegeri chiar atât de grave. Cred că amândoi suntem oameni maturi și profesioniști, și stim să avem o colaborare bazată pe respect.”
Pentru meciul România – Belgia, tricolorele se vor reuni încă din 1 octombrie, partida urmând să se dispute la Cluj pe data de 8. În acest meci, Laura Rus va juca probabil și contra unor colege de la echipa de club din Belgia, dar bocșeanca spune că acest lucru nu o deranjează. Lala și-a amintit că a mai jucat contra Belgiei, și chiar a marcat contra acestei Naționale în urmă cu doi ani. Laura Rus pleacă astăzi spre Belgia, unde va avea meci de campionat în data 6 septembrie. Urmează apoi, în data de 12, jocul din turul doi al Ligii Campionilor UEFA, contra campioanei Kazahstanului.

De interes:  Polițist din Teleorman ajuns în stare gravă la spital în urma unui grav accident pe DN 6, la Buchin FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.