SCANDALOS. Angajați ai statului care cer spor de Ziua Bărbatului

Angajații statului s-au obișnuit cu tot felul de sporuri, unul mai „ingenios” și ciudat ca altul. Însă, ultima bombă în domeniu este sporul de Ziua Bărbatului, cerut de bugetarii de la una dintre instituțiile unde salariile sunt de top.

Angajați din ANRE, instituția care este arbitrul pieței de energie, amenință Guvernul că se vor plânge la Bruxelles din cauza ordonanțelor austerității prin care se reduc cheltuielile de la buget.

Ei spun că dacă se fac tăieri, se încalcă independența instituției.

Mai scandalos este că în plină criză, reprezentanții ANRE au cerut spor de Ziua Bărbatului de 300 de lei. Însă nu sunt singurele cerințe. 

O delegație a angajaților din ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie), arbitrul pieței energiei, care a participat la negocierea contractului colectiv de muncă, a avut mai multe cereri respinse de conducerea instituției, potrivit informațiilor G4Media.

Principalele cereri ale reprezentanților angajaților au fost creșterea cu 15% a salariilor, o primă pentru angajații care au certificat de acces la informații clasificate (ORNISS) și o primă pentru bărbați de 300 de lei, de Ziua Bărbatului.

De interes:  Raed Arafat recomandă românilor să evite vacanțele în țări cu risc epidemic ridicat: Nu este exclusă apariția valului 4 al pandemiei!

Cererile au venit pe fondul problemelor majore legate de creșterea deficitului bugetar. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat o ordonanță de urgență pentru reducerea cheltuielilor din instituțiile bugetare.

ANRE a fost criticată constant de o parte a presei și de opoziție pentru salariile de mii de euro și angajarea unor persoane fără legătură cu activitatea instituției, doar pe baza legăturilor politice.

Instituția are deja 360 de angajați, mai mult decât instituții similare din țări mai mari, iar un proiect de lege prevede suplimentarea cu 180 de posturi. ANRE e condusă de George Niculescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.