Timișoara Saracens rămâne pe „Dan Păltinișanu”. Deocamdată! Un rugbyst se retrage oficial sâmbătă!

A venit și momentul primului meci de rugbi la Timișoara din noul sezon, cel dintre Timișoara Saracens și Tomitanii Constanța, din Cupa României. Deși planurile erau altele, bănățenii vor mai juca primele meciuri ale noii stagiuni pe arena „Dan Păltinișanu”. Un aspect important este că după acest joc cariera lui Mădălin Lemnaru se va încheia oficial.

Dorința clubului era ca din acest sezon să joace doar pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, care este în reabilitare de aproape un an (!). S-a optat pentru varianta unui gazon din rulouri, care acum trebuie să prindă rădăcini. „Terenul a început să înverzească, e nevoie de trei-patru săptămâni pentru gazon. Până la urmă, vrem ca terenul să fie impecabil, nu are rost, doar pentru faptul că dorim să jucăm în Ronaț, să-l stricăm după o săptămână.”, a explicat managerul echipei, Attila Brosovszki. În aceste condiții, echipa de rugbi va mai juca și prima etapă din Superligă, de săptămâna viitoare, tot pe cel mai mare stadion din oraș.

De interes:  Electroruga de Buzad se apropie cu pași repezi! Care este programul pentru ultimul weekend al verii?

Meciul cu Tomitanii este mai accesibil, iar stafful va odihni o serie de jucători cu acest prilej. „Suntem foarte entuziasmați, mai ales că venim după o evoluție bună și o victorie cu Baia Mare. Suntem încă puțin relaxați, la începutul pregătirii. Nu va fi ușor, am avut meciuri grele cu Tomitanii în trecut. Vom da băieților șanse, ne dorim să avem continuitate în joc. Sperăm să vină mulți fani. Vom miza și pe tineri sau pe jucători care nu au mai evoluat de ceva vreme.”, a declarat antrenorul principal Sosene Anesi.

Jocul din faza grupelor Cupei României reprezintă ultima repetiție înainte de startul campionatului, iar stafful nu pierde din vedere acest lucru. „Suntem puțin emoționați. Vrem să dăm șansa tuturor în Cupa României și să ne menținem șirul de victorii. După victoria cu Baia Mare, trebuie să fim concentrați, trebuie să încercăm să jucăm tot mai bine. Trebuie să pregătim planul pus la cale de Sosene pentru acest sezon și să ne îmbunătățim jocul cu pachetul de înaintare.”, a precizat secundul Ulises Gamboa.

De interes:  Semnatura digitala, soluția pentru a semna rapid un volum mare de documente

Lemnaru se retrage oficial

Fiind un adversar accesibil, jucătorii vor un succes cu punct bonus ofensiv. „Băieții au crescut de la meci la meci în cele două jocuri de până acum. Cred că meciul acesta va fi un meci pentru a pregăti ultimele detalii înainte de începerea campionatului. Un meci bun, în care putem să arătăm ce avem de arătat și demonstrat. Abia așteptăm meciul și să luăm cele 5 puncte.”, a spus căpitanul Eugen Căpățînă.

La meci se va marca oficial retragerea lui Mădălin Lemnaru, care în ultimii ani a avut multe probleme medicale. Aripa a jucat opt sezoane la Timișoara, timp în care a câștigat zece trofee. Jocul de sâmbătă de pe „Dan Păltinișanu” începe la ora 11.00 și nu este televizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.