Terapie online: 10 sfaturi de telesănătate de la un psiholog online

Ca urmare a COVID-19 și a măsurilor de distanțare fizică, mulți oameni folosesc acum telesănătatea sau videoconferințele pentru a-și vedea psihologul. Ca echipă, am fost norocoși în această tranziție, deoarece psihologii noștri sunt familiarizați cu terapia online și din punct de vedere tehnic a fost o tranziție lină. Cu toate acestea, am observat că psihologia online a fost diferită în ultima lună pentru clienții care trec online pentru prima dată, față de modul în care era terapia online pentru clienții noștri înainte de COVID-19. 

Ca echipă, am reflectat recent asupra acestei schimbări. Recunoaștem că anterior clienții noștri alegeau întâlnirile la psihologie online în detrimentul terapiei față în față, în timp ce această schimbare recentă a fost în cea mai mare parte asupra multor oameni. Există, de asemenea, o serie de provocări unice în COVID-19, una dintre cele mai mari fiind că gospodăria noastră este acasă – parteneri, copii, părinți, colegi de casă… 

Dorim să ne asigurăm că profitați la maximum de întâlnirile dvs. de psihologie online, așa că am identificat 10 sfaturi pe care vrem să vă împărtășim pentru a ne asigura că profitați la maximum de sesiunile de terapie online

1. Pregătește-te pentru programarea ta la psihologie online

Luați 15 minute cu o zi înainte sau în ziua întâlnirii dvs. online la psihologie pentru a reflecta – despre ce doriți să vorbiți? Ce vrei să obții de la programarea ta la psihologie online? Unul dintre lucrurile la care am reflectat, de asemenea, în această săptămână a fost capacitatea generală redusă de concentrare, dificultățile în luarea deciziilor și sentimentele crescute de copleșire. Acordați-vă puțin timp pentru a vă aduna gândurile și a vă pregăti pentru sesiune.

2. Pregătește-te și mergi online la programarea cu psihologul tău

Pentru mulți dintre voi nu este posibil sau sigur să participați la o întâlnire față în față – deci nu, acest lucru nu înseamnă să vă urcați în mașină și să plecați (deși am avut câteva sesiuni în mașini parcate pe alee). Vă sugerăm să treceți prin același proces pe care l-ați face în mod normal pentru sesiunea de psihologie. Fă un duș, îmbracă-te, pregătește-te și pleacă la programarea online la psihologie (fie că asta înseamnă să pleci pentru a merge în camera alăturată). Acest proces te ajută să fii pregătit mental și emoțional pentru sesiunea ta de psihologie online. 

3. Alegeți un moment potrivit pentru sesiunea dvs. de psihologie online

Acest lucru va fi diferit pentru fiecare. Poate că descoperiți că până la sfârșitul zilei sunteți obosit după o zi de întâlniri de lucru online, poate fi mai bine să vă mutați programarea la psihologie online mai devreme în cursul zilei. Dacă aveți copii mici, poate aveți o sesiune de terapie online în timpul somnului sau alegeți un moment în care sunt bucuroși să se mulțumească cu un spectacol. Sau poate cel mai bun moment pentru a vorbi cu psihologul dvs. online este atunci când gospodăria dvs. iese la plimbarea zilnică. 

4. Alege spațiul potrivit pentru sesiunea ta de psihologie online

Unul dintre cele mai importante aspecte ale terapiei este că vă oferă un spațiu sigur pentru a vă împărtăși sentimentele, gândurile și experiențele. Este important să creați un spațiu acasă care să ofere un sentiment similar de siguranță pentru programarea dvs. de telesănătate. 

Asigurați-vă că sunteți departe de alți membri ai gospodăriei. Acest lucru poate necesita ceva creativitate. Alegeți o cameră la celălalt capăt al casei și, dacă este posibil, cereți membrilor gospodăriei să stea la capătul opus. Dacă colegii tăi nu știu că mergi la un psiholog online, ai putea să le spui că este o programare la un medic de telesănătate, o întâlnire de lucru sau o conversație personală cu un prieten. Alte sfaturi pentru izolare fonică – etanșați ușa (de exemplu, opritoare de curent) sau plasați un difuzor în afara ușii și redați muzică liniștitoare sau zgomot alb. 

5. Pregătește-te cu echipamentul potrivit pentru psihologia online

În mod ideal, dacă ai un laptop, folosește-ți laptopul. Configurați-o astfel încât camera să fie bine plasată la nivelul ochilor. Chiar dacă utilizați un telefon sau o tabletă, așezați-le pe un birou, masă sau masă laterală în același mod în care ați face-o pe un laptop. În acest fel, nu trebuie să țineți dispozitivul în timpul sesiunii. Asigurați-vă că există suficientă lumină și că nu există strălucire exterioară. Utilizați căști pentru a reduce zgomotul de fundal și pentru a reduce probabilitatea ca ceilalți să audă conținutul sesiunii dvs. de psihologie online.

6. Reduceți distragerile, astfel încât să vă puteți concentra pe sesiunea dvs. cu psihologul dvs. online

De interes:  De ce sa alegi un server VPS?

Înainte de a începe sesiunea de telesănătate, închideți toate aplicațiile și conturile de e-mail de pe dispozitivele dvs. Dezactivează notificările, astfel încât mementourile și mesajele să nu apară în timpul întâlnirii online la psihologie. Dacă aveți copii și nimeni nu poate să-i privească, încercați să-i setați cu un film preferat sau o altă distragere sigură. 

7. Recreează-ți camera de terapie pentru sesiunea ta de psihologie online

Oferă-ți confortul oferit la o întâlnire la psihologie. Așezați-vă într-un scaun confortabil, poate cu o pernă. Asigurați-vă că aveți o cutie de șervețele și un pahar cu apă. 

Pregătiți-vă o ceașcă de ceai caldă, în pregătirea sesiunii de psihologie online. Acolo unde este posibil, stai nemișcat, spre deosebire de a te plimba prin casă. O ședință de terapie este diferită de un apel cu prietenii și necesită toată atenția ta. Desigur, este absolut în regulă să verifici copiii, dar acolo unde este posibil încearcă să-ți permiți aceeași liniște pe care ai avea-o într-o cameră de terapie.

8. Treceți de la programarea la psihologie online la acasă

În mod normal, atunci când participați la o întâlnire, există o tranziție la și la ieșire din terapie. Puteți folosi timpul de așteptare la recepție pentru a reflecta asupra a ceea ce doriți să discutați la întâlnire. Pe drumul spre casă, s-ar putea să eliberezi emoție, să pui puțină muzică pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit sau să te oprești pe plajă pentru a reflecta. Permite-ți același timp de tranziție după sesiunea ta de psihologie online. Mergeți la o plimbare după sesiunea de telesănătate, întindeți-vă pe podea și ascultați niște muzică sau acordați-vă un moment pentru a scrie gândurile. Permiteți-vă timpul și spațiul pentru tranziție.

9. Psihologia online nu este pentru toată lumea

Terapia online este un mijloc excelent pentru ca mulți oameni să acceseze sprijinul de care au nevoie atât în ​​mediul actual, cât și în afara acestuia. DAR să știți că sesiunile de psihologie online nu sunt terapia potrivită pentru toată lumea. Pentru unii oameni nu este sigur să vorbești cu un psiholog online de acasă. Pentru alții poate fi prea copleșitor să vorbească despre experiențele traumatice fără a avea terapeutul lor în cameră. 

Să vă vedeți psihologul online va fi o tranziție pentru majoritatea oamenilor și va dura puțin. Cu toate acestea, dacă nu funcționează pentru dvs., vă rugăm să discutați cu psihologul dvs. online. Ei vă vor sprijini pentru a obține ajutorul de care aveți nevoie. Noi, ca majoritatea cabinetelor, avem unii psihologi care oferă întâlniri față în față în aceste cazuri. Siguranța și bunăstarea dvs. sunt prioritatea noastră, așa că vă rugăm să împărtășiți experiența dvs. cu psihologul dvs. online, iar acesta vă va sprijini să accesați asistența adecvată față în față. 

10. Prioritizează-ți sănătatea mintală

Veți fi auzit multe discuții din partea liderilor noștri și în mass-media despre importanța sănătății mintale. Când trăim evenimente stresante, trecem destul de des în moduri de coping. De exemplu, știm că într-un dezastru oamenii sunt concentrați pe nevoile lor de bază de siguranță, de exemplu, când au avut loc incendiile, nevoia imediată era siguranța fizică și nevoile de bază, cum ar fi hrana, finanțele, adăpostul. 

Pe măsură ce aceste nevoi fiziologice sunt îndeplinite și riscul imediat trece, atunci oamenii încep să caute sprijin pentru sănătatea mintală. În calitate de psihologi, știm că destul de des oamenii nu ne vor căuta sprijinul în zilele dezastrului, ci în săptămânile și lunile următoare.

COVID-19 este diferit. Știm că evenimentul stresant (de exemplu, pierderea locului de muncă, factorii de stres financiar, izolarea, durerea, temerile de sănătate) și amenințarea în sine pot dura luni de zile. Este important să nu puneți terapia curentă în așteptare sau să nu întrerupeți accesul la asistență. Prevenirea și intervenția timpurie este cea mai bună armă a noastră nu numai în combaterea COVID-19 prin distanțare fizică, ci și în prevenirea sănătății mintale, prin accesarea sprijinului emoțional de care avem nevoie acum, astfel încât, atunci când restricțiile vor fi ridicate, să fim cu toții capabili să revenim la viață bine mental. 

Vă rugăm să aveți grijă de voi și de cei dragi. Prioritizează-ți sănătatea mintală și bunăstarea generală.
Sperăm că acest lucru vă va ajuta să profitați la maximum de întâlnirile dvs. cu psihologul dvs. online.
Amintește-ți că s-ar putea să fii singur fizic, dar suntem cu toții împreună. Ajutorul este la doar câteva clicuri distanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.