Tensiunile continuă la Teatrul de Vest din Reșița! Actrița Camelia Ghinea a reproșat managerului instituției de cultură, Florin Gabriel ionescu programul supraîncărcat și lipsa de personal.

În conferința de presă menită să anunțe premiera celui mai nou spectacol al Teatrului de Vest, „Năzdrvăniile lui Nică”, a apărut un moment tensionat. Actrița Camelia Ghinea și-a arătat nemulțumirea față de programul supraîncărcat și lipsa de personal din departamentul artistic al teatrului, ceea ce face ca aceiași actori să joace în același spectacol mai multe roluri, iar apoi după premieră să înceapă să lucreze la o nouă producție. Schimbul de replici dintre actriță și managerul teatrului, Florin Gabriel ionescu, s-a încheiat cu replica „Gata, domnul diriginte nu mă lasă să vorbesc!”

„Suntem puțini! Suntem foarte puțini! Îngrozitor de puțini! Este foarte greu să ieși dintr-un spectacol, nici să nu-l termini și să intri în altul. Te concentrezi pe ceea ce trebuie să scoți ca premieră și deja să te apuci de altul. E greu! Probabil că vom greși, probabil că nu ne vom apropia suficient de personaje, dar nu este vina noastră. Noi ne dăm silința, dar e vorba de timp. Repetițiile la spectacol trebuie să se așeze pentru a putea fi personajul respectiv, altfel este riscant. Veți în întâlni în scenă aceiași oameni pe care deja îi cunoașteți. Veți întâlni o Camelie, veți întâlni un Ruicu, veți întâlni un Marius, un Florin, cam ăștia suntem”, a declarat actrița Camelia Ghinea.

De interes:  Case renovate gratuit într-un sat din Timiș

Managerul teatrului, Florin Gabriel ionescu, a încercat să explice faptul că, din păcate, numărul actorilor angajați este mic, dar trupei i se vor alătura alți doi artiști. În plus situația ar fi una normală în lumea teatrului. Ba mai mult având în vedere că actori s-au întors recent din vacanță, nu ar exista niciun motiv ca cineva să se plângă de oboseală.

„Nasol că nu suntem un teatru de 30 de actori. Alte teatre au trecut la sistem „teatru de proiect”, deci actorii nu sunt angajați și atunci se pot odihni, fac câte un personaj, două, pe an, dar atunci când nu vor fi angajați ăși vor dori să joace tot mai mult pentru că din asta vor trăi. Sunt actori în București, îl cunoașteți pe Marius Manole, joacă acum în 24 de producții. Deci nu sunt de acord cu faptul că după ce ai terminat un spectacol nu poți intra în altul. Am mai obținut încă două posturi, mai multe nu sunt, sunteți șapte actori, veți fi nouă. Nu mi se pare normal să te plângi de cât suntem noi de obosiți, când abia am venit din vacanță. Într-un teatru e normal să lucrezi permanent. Îți iei salariul în fiecare lună. Se mai întâmplă să nu fi distribuit și atunci ți l-ai luat deși nu ai fost distribuit, dar dacă ai roluri ar trebui să te bucuri că joci. Întreabă-i pe actorii care nu au un serviciu permanent la stat, să-i vezi cum aleargă după castinguri. Deci este o viață foarte dură în meseria în care suntem și să zicem mersi când avem un post atât de sigur și de călduț și bine remunerat, pentru că actorii sunt foarte bine plătiți acum! Deci nu înțeleg de ce ne plângem în loc să ne bucurăm că avem de jucat, în loc să ne bucurăm că venim cu spectacole noi în fața publicului” a replicat managerul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Gabriel Ionescu.

De interes:  "Raport de zi", cu Ana Maria Păcuraru - analize la rece, dezvăluiri explozive, de luni, de la ora 15:00

Cu sau fără probleme interne, duminică de la ora 11.00 cei mici sunt invitați la premiera spectacolului „Năzdrvăniile lui Nică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.