Cele mai scumpe produse farmaceutice din lume – Medicamentul Soliris – Banat FM

Cele mai scumpe produse farmaceutice din lume – Medicamentul Soliris


Oamenii au crezut, pentru multe secole, că aurul este unul dintre cele mai scumpe materiale din lume. Însă, această percepție este una total greșită.

Medicamentul Soliris

Revista „Forbes“ a dat publicităţii un top al celor mai scumpe produse farmaceutice, utilizate, în general, în tratamentul bolilor rare. Astfel, cel mai scump medicament din lume este declarat a fi preparatul Soliris, produs de compania Alexion Pharmaceutical. Un curs anual de tratament cu acest medicament costă 569.000 de dolari.

Medicamentul Soliris, apărut pe piaţă cu doi ani în urmă, îi ajută pe cei care suferă de o boală foarte rară a sistemului imunitar, denumită „parozysymal nocturnal hemogloginuria“: atunci când omul doarme, globulele roşii din sângele său sunt distruse.

Suficient de scump este şi preparatul Elaprase, utilizat pentru tratamentul unei boli genetice „sindromul Hunter“, care îl costă pe fiecare bolnav câte 375.000 de dolari pe an.

De interes:  Amenințare cu bombă la o școală din Bocșa – Banat FM

Un alt medicament rar este Naglazyme, al companiei BioMarin Pharmaceuticals. Acest preparat este folosit în cazul unor afecţiuni extrem de rare ale proceselor metabolice şi îi costă pe pacienţi 365.000 de dolari pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.