Stimulente financiare pentru elevii de 10 la examenele naţionale!

Executivul României a aprobat Hotărârea de Guvern care prevede acordarea de stimulente financiare elevilor care au obținut media 10 la examenele naționale din sesiunea iunie-iulie 2020. Aproximativ 1200 de elevi de “10 pe linie” vor beneficia de sumele puse la bătaie de Guvern. Concret, este vorba despre 892 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională și 315 liceeni cu media generală 10 la examenul de bacalaureat. Cei care au luat Evaluarea Naţională cu nota maximă vor primi câte 1.000 de lei, iar candidaţii care au avut media 10 la bacalaureat vor fi recompensaţi cu câte 3.000 de lei. Stimulentele financiare acordate elevilor de top au fost anunţat printr-un comunicat de Ministerul Educaţiei.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării.

“Identificarea și susținerea copiilor și tinerilor capabili de performanțe școlare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaționale promovate de Ministerul Educației și Cercetării și vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învățământul preuniversitar și superior, precum și învățarea pe tot parcursul vieții din România – principiul calității. Acesta se subsumează viziunii și strategiei din proiectul „România Educată”, se mai arată în comunicatul ministerial.

De interes:  Accident grav, lângă Timișoara, la intrarea în Ghiroda. Două victime, printre care un copil

foto: Element5 Digital

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.