Sfaturi pentru echiparea unei case de vacanță

Sfaturi pentru echiparea unei case de vacanta

În ultimul deceniu s-a dovedit că de multe ori este mai plăcut și chiar mai rentabil ca vacanțele să fie petrecute în locuri unde persoanele au case de vacanță, decât în stațiuni turistice. Vacanța într-o stațiune vine cu marele dezavantaj al mâncării și serviciilor foarte scumpe, mai ales în comparație cu mâncarea pe care o poți face tu la casa de vacanță. Un alt plus al caselor de vacanță/cabanelor este că, în principiu, le poți amplasa unde dorești tu: în zone apropiate de apă, ori de munte, ori în zone deluroase liniștite. Ideea principală legată de casele de vacanță este că petreci mult timp în interiorul lor, astfel că echiparea corespunzătoare nevoilor tale poate fi cea mai importantă etapă.

3 sfaturi pentru cum să îți echipezi cabana de vacanță

Un trend în construirea cabanelor este atașarea unui etaj fals, deschis, unit de parter prin trepte de lemn sau metal. Echiparea cabanei cu un astfel de etaj e posibilă numai dacă parterul are aproximativ 4 metri înălțime, așa că se pretează mai degrabă cabanelor de munte. Acest etaj are de obicei jumătate sau mai puțin din suprafața parterului deasupra căruia se află, și este echipat cu o canapea și câteva noptiere. Funcția sa principală e de extindere a suprafeței cabanei într-un mod inedit, care să faciliteze comunicarea între persoanele din cabană în timp ce menține intimitatea pentru momentele în care cineva dorește să vizioneze un film ori să tragă un pui de somn. De asemenea, aceste etaje sunt foarte populare datorită valorii lor estetice.

O altă caracteristică interesantă a unora din casele de vacanță moderne este încălzirea în pardoseală. Cum de obicei cabanele sunt mai înalte, căldura din calorifere tinde să se piardă în partea superioară a camerelor. Încălzirea în pardoseală rezolvă această problemă, dat fiind că zona din care pornește căldura este chiar sub picioarele norocoșilor invitați la o astfel de căbănuță. Dincolo de căldura distribuită în mod egal, un sistem de încălzire în pardoseală de la shop-einstal.ro asigură un confort imens, prin senzația oferită de momentele în care pielea atinge podeaua călduță după o zi de drumeție sau de schi.

O decizie pe care mulți designeri de interior o iau pentru cabanele unde le sunt solicitate serviciile este crearea unui spațiu pentru șemineu. Deși capacitatea de încălzire a camerelor este mai mică, un șemineu asigură un confort și o familiaritate greu de egalat de simpla prezență a caloriferelor. Este de asemenea o zonă de adunare pentru tine, familie și invitați, atunci când povestiți despre ce ați mai făcut în timpul vacanței. De asemenea, șemineul e un loc liniștitor care îndeamnă la contemplație sau care sporește experiența citirii unei cărți, cu o pătură pe tine, afundat în fotoliu.

În concluzie, cabanele/casele de vacanță sunt un loc minunat unde să te liniștești sau, dacă vrei, să te distrezi, dar potrivit planurilor tale, nu celor impuse de locațiile și prețurile din stațiuni. Câteva sfaturi descrise mai sus pentru amenajarea casei de vacanță sunt: construirea unui etaj deschis fals, echiparea cu încălzire în pardoseală și crearea unui spațiu pentru șemineu.

 

Sursa foto: pexels.com

De interes:  Lac pentru agrement și coline la Timișoara. Fantezie sau plan concret?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.