Fiecare om are dreptul la relaxare după zile solicitante la birou, dar tocmai aceste momente de relaxare pot duce la decizii teribile luate între prietenii de șpriț. Este și cazul celor aflați la conducerea statului paralel, în frunte cu Victor Ponta, care se întâlneau în fiecare săptămână pentru a pune țara la cale, la partide de tenis și de băut. 

La vârful statului paralel, tenisul era preferat ca metodă de relaxare. La vreo 3-4 locații prin București, care asigurau discreția, se strângeau săptămână de săptămână pentru câteva ore de sport toți cei care luau decizii în România.

George Maior a fost șef al Serviciului de Informații și, împreună cu Florian Coldea a condus SRI timp de câtiva ani. Amândoi au fost acuzați că au fost parteneri de nădejde pentru DNA în momentele în care procurorii aveau nevoie dar, în același timp, instituția condusă de cei doi a fost acuzată că face dosare politice bazate pe interceptări ilegale.

De interes:  Culisele Statului Paralel | Cum a băgat Ioan Niculae Astra Ploiești în insolvență - Dezvăluiri senzaționale

Victor Ponta, fost premier al României, nășit de George Maior, cunoscut ca apropiat al Serviciilor Secrete. El participa la orele de sport alături de bunul său prieten, Sebastian Ghiță. La rândul său, Ghiță este cel de care pare că nu se atinge nimeni. La aproximativ 3 ani de la plecarea sa din țară, omul de afaceri apropiat de sistem a fost fotografiat înclusiv într-o stațiune de lux din Grecia, unde sorbea liniștit dintr-un pahar de șampanie.

Gabriel Oprea, și el implicat în statul paralel, participa, de asemenea, la partidele de tenis organizate în locații discrete din București. La rândul său, Gabriel Oprea este nașul primului copil al lui Victor Ponta și este cel care a devenit premier interimar în momentul în care Ponta a fost operat la genunchi în Turcia.

Vasile Dâncu este lider PSD considerat apropiat al serviciilor secrete. Partidele de tenis care erau organizate în Capitală erau făcute exclusiv cu prezența fostului vice-premier acolo. Acum, după ce noua conducere a PSD a fost aleasă, Dâncu este cel care ocupă funcția de președinte al Consiliul Național al PSD. Presa scria la acel moment că alegerea sa în funcția de conducere este o veste bună pentru statul paralel.
Cercul partidelor de tenis se închide cu Liviu Dragnea, care participa la aceste partide de tenis pe vremea când era în libertate. Alături de el, mai veneau, potrivit unor surse, și președintele Federației de Tenis, George Cosac sau Dinu Pescariu, cel care deține o bază sportivă în partea de nord a capitalei.
La aceste întâlniri unde se punea țara la cale lua parte, însă, și Horia Georgescu, fost președinte al Agenției Naționale de integritate. Au existat zvonuri la acel moment că toate problemele cu ANI pe care le aveau membrii PSD porneau de la întâlnirile de tenis la care participa Georgescu și Victor Ponta.

De interes:  M-am hotarat! De astazi sunt Frumoasa! – Banat FM

Cele mai multe partide de tenis erau organizate după formula: Liviu Dragnea/George Maior contra Victor Ponta/Florian Coldea, mai scrie Evenimentul Zilei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.