Prietenii politice, TRĂDĂRI și afaceri controversate. Mazilirea lui Antonescu, plănuită de STATUL PARALEL. Cuplul Ghiță-Dragnea, devoalat

Un exemplu de cum acționa Agenția Națioanală de Integritate, condusă de Horia Georgescu, este din 9 noiembrie 2012, fix la debutul campaniei electorale, cu o luna înainte de alegerile parlamentare. Trei membri ai Guvernului Ponta intrau în vizorul ANI. Este vorba despre miniștrii Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig și de secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache. Alături de cei trei, ANI îl acuză de conflict de interese și pe fostul ministru al Educației, Liviu Pop. Mihalache, Silaghi și Hellvig erau liberali și susținători ai lui Crin Antonescu, care, la acea oră, era candidatul USL pentru prezidențiale. 

Siteul LUJU.ro nota atunci că ANI nu s-a aplecat deloc asupra declaratiilor de avere si interese ale liderilor PDL, ale fostilor ministri portocalii, ca si cum ar avea un ordin prin care sa atace doar politicieni din USL.
Publicatia Evenimentul Zilei scria ca dosarul pe numele lui Hellvig a fost deschis la ANI, în octombrie 2012, printr-o sesizare făcută de SRI-ul condus atunci de Maior și Florian Coldea. Din raportul comisiei condusă de Claudiu Manda, stim că interesul lui George Maior în aceasta „afacere” era legat de prietenia cu Victor Ponta.

De interes:  Sebastian Oancea: Oprișan a dat ORDIN slugoilor să mă atace cu viaţa mea privată

In cele din urma, Hellvig a câștigat procesul cu ANI în decembrie 2014, Mihalache în aprilie 2014, iar Silaghi în aprilie 2013. Totuși, cei trei liberali au fost scoși din luptă și au plecat din Guvern.
Fostul lider PNL Crin Antonescu a afirmat dupa cativa ani că vina pentru ruperea Uniunii Social-Liberale o poartă Victor Ponta, care ar fi fost mai preocupat de o alianţă „cu ceea ce s-a numit statul paralel”. „Îmi pare rău că spun acest lucru în lipsa domnului Ponta, dar oricând o pot spune şi în prezenţa dumnealui: USL nu s-a rupt din cauza unei candidaturi la prezidenţiale care era adjudecată, ci din cauza opţiunii domnului Ponta de alianţă reală, chiar dacă ocultă, cu ceea ce s-a numit statul paralel, în detrimentul alianţei oficiale pe care o avea cu PNL, cu mine şi cu propriul partid. USL s-a rupt din această cauză. Dacă nu mă credeţi, puteţi relua declaraţiile făcute de Sebastian Ghiţă, Elena Udrea şi de însuşi Ponta, destul de recent, în campania pentru europarlamentare, cu Băsescu alături. Dar acum asta este istorie”, a declarat Crin Antonescu in vara anului trecut.
Parteneriatul dintre Sebastian Ghita si Liviu Dragnea a fost devoalat chiar de Victor Ponta. Acesta a vorbit într-un interviu acordat ŞTIRIPESURSE.RO, despre scenariile care au dus la candidatura sa la prezidenţiale. Ponta susţine că a refuzat vehement să candideze împotriva lui Crin Antonescu, însă au existat presiuni în acest sens după ce Iohannis l-a înlocuit pe listă pe Antonescu. Totul, susţine Ponta, a venit în urma insistenţelor lui Dragnea, care, spune el, se vedea şef la partid şi premier. Tot Ponta susţine însă că după ce a refuzat o posibilă numire a lui Dragnea ca premier, acesta din urmă a pus la punct un plan pentru a-l „sabota”. „Liviu Dragnea şi Sebi au apărut că vor candida în tandem la PSD. Era supărarea lui pe mine. Ghiţă era şi el supărat pe mine pentru că avea gânduri de măriri şi i-am zis că nu”, a povestit Ponta. 

De interes:  Scandal la serviciul de ambulanță Timiș: problema unei angajate nevaccinate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.