stadion nou și o sală polivalentă de mare capacitate!

Iubitorii de sport din capitala Banatului au acum măcar premisele pentru a visa. După ultimele decizii luate în Consiliul Local Timișoara și în Consiliul Județean Timiș, mingea a trecut în terenul Companiei Naționale de Investiții!

Teoretic, timișorenii pot spera să aibă ceea ce Clujul sau Craiova au deja de ani buni, un stadion nou, lângă o sală polivalentă de mare capacitate, un adevărat complex sportiv ultra-modern. Concret, primul vot a fost luni, în Consiliul Local Timișoara. S-a votat ca terenul din spatele Stadionului „Dan Păltinișanu” să fie predat CNI ca variantă pentru a ridica o sală polivalentă de 16.000 de locuri. Concret, terenul cuprinde atât fosta parcare a stadionului, dar și partea de terenuri din Complexul „Adrian Stoicov”. Acolo, a început deja îndepărtarea anexelor, precum mica instalație de nocturnă, dar și containerele utilizate de ACS Poli pe post de vestiare. Trebuie spus că terenul nu ar fi putut fi predat la CNI dacă Guvernul nu adopta noul Cod administrativ. Acesta a limitat numărul de voturi necesar pentru adoptarea proiectelor de patrimoniu de la două treimi la majoritatea simplă. De altfel, proiectul a trecut la limită, cu 14 voturi.

De interes:  Care este cel mai potrivit moment al zilei pentru a servi o ceașcă de cafea?

Acest lucru nu înseamnă că discuțiile nu continuă. PNL și primarul Nicolae Robu militează pentru acest teren. Călin Dobra și PSD preferă terenul de la intrarea în comuna Giroc, deoarece spun că cel de la stadion are un drum pe el și nu e chiar liber de sarcini. Terenul din Giroc are la rândul său dezavantaje, în primul rând, pentru că nu e pe teritoriul Timișoarei, dar și pentru că e departe de aeroport, iar racordul la autostradă e doar o teorie până nu se face inelul de sud al Centurei Timișoarei. Noroc că șicanele politice dintre PNL și PSD nu prea mai merg cu noul Cod administrativ, deoarece ele oricum continuă la nivel declarativ! Practic, CNI va alege până la urmă terenul pentru noua sală polivalentă.

Dincolo de sală, controversele nu există și pentru noul stadion. Miercuri, Consiliul Județean Timiș a votat pentru a preda la CNI terenul de sub „Dan Păltinișanu”, pentru un nou stadion de o capacitate similară, 30.000 de locuri. Noua arena ar urma să coste 50 de milioane de euro. În primăvară, Ministrul Dezvoltării a anunțat că arena actuală trebuie demolată, deoarece CNI are nevoie de un teren liber de sarcini. Ulterior, Călin Dobra a spus că nu se va demola nimic până când CNI nu va avea o decizie și un proiect. Concluzia e simplă: dacă și când se vor ridica noile obiective, va decide de acum Compania Națională de Investiții.

De interes:  Bergenbier S.A. lanseaza Caraiman, cel mai nou brand din segmentul de bere core

Citește și: Efectele noului Cod Administrativ? Sala polivalentă de 16.000 de locuri se construiește acolo unde vrea CNI! 

foto. Eye in Sky 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.