Sporturi olimpice spectaculoase în Parcul Teiuș!

Președintele Asociației Muntele Mic, Ciprian Gaica, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Alte sporturi pentru Caransebeș”. Cu fonduri nerambursabile în valoare de 70.000 de lei vor fi organizate mai multe acțiuni dedicate sportivilor amatori din municipiu.

Proiectul este implementat alături de Asociația Gugulanii Sportivi, formată din mulți iubitori de ciclism, în parteneriat cu Primăria Caransebeș.

Am semnat contractul cu Primăria și vom primi o primă tranșă din bani în sumă de 20.000 de lei, din totalul de 70.000 lei. Asociația Muntele Mic Extrem va aduce o contribuție de 10% din proiect, adică 8.000 de lei. Pe scurt, proiectul nostru înseamnă o sumă de evenimente sportive, dar și reabilitarea panoului de cățărare din Parcul Teiuș”, ne-a declarat Ciprian Gaica, președintele Asociației Muntele Mic Extrem.

Gaica a mai spus că s-a implicat în proiect din dorința de a promova și dezvolta cele două sporturi: alpinismul și ciclismul.

Asociația va organiza concursul de ciclism „Cupa Gugulanului MTB”, programat în 7 septembrie. De asemenea, inaugurarea panoului de cățărare se va face cu un concurs de escaladă în luna octombrie, care va resuscita și promova această ramură sportivă veche la Caransebeș. Nu sunt însă singurele sporturi avute în vedere. Skateboardingul, cel care va deveni sport olimpic din 2020, alături de escaladă, va putea fi practicat și el la Caransebeș într-un parc special amenajat.

De interes:  Previziuni criptomonede în 2022 - Cum poate evolua piața crypto

Cu acest vis împlinit, dorim să readucem în Caransebeș acestă ramură sportivă, ca parte dintr-un stejar sănătos. În altă ordine de idei, pentru a clarifica toate aspectele, la cele două competiții sportive participanților li se va oferi un kit de participare și vor fi bune prilejuri de strângere de fonduri pentru realizarea unui alt vis al grupului de asociații implicate și anume amenajarea unui parc și pentru alte sporturi în Caransebeș, în imediata apropiere a panoului de cățărare. Precizăm că suma colectată va fi donată pentru înființarea unui mini skatepark ce va stimula alte sporturi olimpice spectaculoase de care pot profita generațiile ce ne urmează și care vor crește cu aceste proiecte realizate. Susținem că este un beneficiu pentru toată lumea ca măcar copiii noștri să aibă posibilitatea să încerce și să aleagă din mai multe sporturi, pentru a-și descoperi talentul și domeniul în care se regăsesc”, a menționat Ciprian Gaica.

De interes:  Inovare și Fiabilitate în Construcția cu FormaBS și Formele Sale ABS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.