Ce faceti atunci cand televizorul va spune ca nu are semnal, iar cel al vecinului da, sau si mai rau, cel din camera alaturata functioneaza perfect? Care ar putea fi problema cu televizorul dumneavoastra? Iata cateva lucruri care ar putea sa cauzeze afisarea mesajului de lipsa semnal, pe care sa le stiti inainte de contacta un atelier de reparatii televizoare. Daca totusi veti avea nevoie de un depanator, il puteti gasi cu usurinta pe site-ul web www.reparatii-televizoare.net.

Antena

Aceasta este in general primul suspect. Atunci cand televizorul nu primeste semnal, sunt sanse mari ca antenta sa fie indreptata in directia gresita. Antenele sunt concepute sa preia semnalul de la satelitii imprastiati prin lume de statiile de emisie. Pentru ca dumneavoastra sa primiti semnal de la acestea, antena trebuie sa sa fie indreptata in directia satelitului. Miscati-o pana cand primiti semnalul.

Cablurile

Daca cablul nu este in pozitia corecta, este inutil. Asadar incercati sa il scoateti si sa il bagati inapoi si vedeti daca functioneaza. Daca tot nu functioneaza, incercati sa folositi acelasi cablu la un alt televizor, si daca nu functioneaza nici la celalalt televizor, atunci cablul este problema. Cumparati un alt cablu.

De interes:  Bilanț coronavirus 8 iulie: 30 de cazuri noi și 3 decese

Priza cablului

Priza leaga televizorul de cablurile antenei, care trec prin perete pana la acoperis. Daca cablul televizorului nu este pus cum trebuie in priza, nu veti primi semnal adecvat.

Setarile televizorului

Atingerea butonului gresit al telecomenzii va poate costa receptia buna. Asadar, inainte de a chema ajutoare, asigurati-va ca setarile sunt bine facute. Verificati setarile televizorului si asigurati-va ca totul este in regula.

Cablurile televizorului

Pentru a pune amplificatorul pe acoperis aveti nevoie de un sistem de cablaje care urca pe acoperis. Daca semnalul nu este clar, poate fi din cauza ca sistemul de cablaje s-a ars. Pentru ca s-ar putea sa nu aveti informatiile sau abilitatile necesare pentru a verifica acest lucru, chemati un expert care sa verifice.

Decodorul televizorului

Exista un mic cip in televizorul dumneavoastra, care decodeaza undele de semnal in emitatorul pe care il vedeti pe ecran. Daca nu functioneaza adecvat, televizorul isi va pierde abilitatea de a interpreta semnalul primit, si va afisa mesajul de lipsa semnal.

De interes:  O șansă pentru clădirile de patrimoniu din Caraș-Severin – Banat FM sound factory

Comutatorul

La fel ca si televizorul, daca folositi o antena, trebuie sa luati in calcul posibilitatea ca sa fi pornit televizorul dar nu si antena.

Curatare si verificare

Ca orice alt dispozitiv, si televizorul trebuie sa fie verificat de un expert, periodic. Trebuie de asemenea curatat de praf le fiecare cateva luni. Praful care se acumuleaza poate cauza problemei, sau poate fi doar un surub slabit care poate fi strans la o verificare.

Daca verificati toate aceste aspecte si tot nu va dati seama ce s-a intamplat cu semnalul, apelati la un expert care sa arunce o privire. Cu toate acestea, daca va dati seama care este problema si solutia nu se rezolva cu mutarea antenei sau pornitul si opritul, sunati un expert. Nu vreti sa agravati problema.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.