GREVĂ de avertisment la CFR

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane a anunțat, miercuri, că va declanșa o grevă de avertisment în data de 15 septembrie 2023. Sindicaliștii sunt nemulțumiți din cauza impasului în care s-a ajuns în ceea ce privește dialogul social dintre ceferiști și stat.

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai importantă organizație sindicală a lucrătorilor din domeniul feroviar din România, afiliată la Blocul Național Sindical, anunță public că pe 15 septembrie 2023 va declanșa o grevă de avertisment. Scopul acestei acțiuni este să atragă atenția asupra impasului în care s-a ajuns în ceea ce privește dialogul social dintre lucrătorii din domeniul feroviar și autorități.

Reprezentanții sindicatului precizează că au urmat procedurile legale pentru declanșarea conflictului de muncă, contracarând orice încercări de amânare sau anulare a protestului. În ultimele guvernări, promisiunile de îmbunătățire a sistemului feroviar nu s-au concretizat, iar prioritățile politicienilor nu s-au aliniat cu nevoile exprimate de către lucrătorii feroviari.

Printre motivele pentru greva de avertisment programată pe 15 septembrie se numără: lipsa bugetelor aprobate pentru sectorul feroviar, finanțarea inadecvată a infrastructurii feroviare, investițiile insuficiente în material rulant modern, salarii neadecvate și nerezolvarea problemelor legate de Statutul personalului feroviar.

De interes:  Mare atenție, părinți! Instagram ajută adolescenții să facă rost de droguri

Sindicatul cere sprijin din partea mass-mediei și a societății românești pentru acțiunea lor de protest social și subliniază că au epuizat toate căile de dialog și negociere cu autoritățile. Cu toate eforturile de flexibilitate și răbdare, lucrătorii feroviari consideră că este momentul să atragă atenția asupra problemelor grave care afectează economia și societatea românească. Grevă de avertisment va marca nevoia imperioasă de schimbare și îmbunătățire a situației din domeniul feroviar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.