Și timișorenii pot contribui la Muzeul Revoluției! „Trebuie să reprezinte un bastion al libertății și democrației”

După ani întregi de discuții, Timișoara va avea un Muzeu al Revoluției, în clădirea unității militare din Piața Libertății. Deputatul PNL Ben-Oni Ardelean consideră că la un asemenea muzeu este absolut necesar să fie proiectate și filmări ale acelor zile în care s-a schimbat definitiv soarta unei națiuni, pe lângă fotografiile, tot din acele zile.

De altfel, Ardelean a fost printre cei care au adus în discuție necesitatea unui asemenea obiectiv, în urmă cu 7 ani. „Acest muzeu nu trebuie să reprezinte doar un loc de cinstire și de comemorare a acestui eveniment, ci trebuie să reprezinte un bastion al libertății și democrației. Trebuie să reprezinte pentru generațiile de acum și cele care vor veni după un loc în care aceștia să înțeleagă spiritul libertății, ce înseamnă să trăiești într-o democrație și să te poți bucura de o țară democratică”, a punctat deputatul.

Politicianul e de părere că timișorenii ce dețin fotografii și filmări ar face un gest nobil dacă le-ar pune la dispoziția muzeului. „Spiritul acela de libertatea care a dominat momentul Revoluției nu-l poți realiza decât cu aceste prezentări. Cred că cei care pot contribui cu aceste materiale sunt binevenite”, a precizat Ardelean, care speră ca lucrările să fie finalizate pentru marele moment Timișoara 2021. „Îmi doresc ca acest muzeu să fie gata pentru când Timișoara va fi Capitala Culturală Europeană în 2021”, a mai adăugat deputatul.

De interes:  Cazul Caracal. Un proiect european le putea permite autorităților să o localizeze pe Alexandra. Tehnologia e disponibilă încă din 2014

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.