Și în acest val al pandemiei, Timișoara este în fruntea infectărilor

Municipiul se apropie vertiginos de rata de o rată de incidență de 7,5 la mie, iar din acest weekend, carantina de noapte se instituie pentru persoanele nevaccinate. După ce va fi depășită rata de 7,5 la mie, se va institui carantina de noapte pentru toată săptămâna. 

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat că Timişoara a ajuns la o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 7,17 la mie, iar pe judeţ indicatorul a urcat la 5,32 la mie, în timp ce ieri au fost confirmate 294 de cazuri de COVID, dintre care 165 în Timişoara. Asa se face că municipiul Timișoara, alături de mai multe comune din județ, unele periurbane, , au intrat pe lista celor cu noi restricții.  În aceste localități, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Persoanele nevaccinate circulă de luni până joi  fără restricții, dar de  vineri până duminică circulația este interzisă în intervalul 20:00-05:00 dimineata, cu anumite excepții, menționate în declarația pe propria raspundere.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 6 februarie

Magazine, firme de prestări servicii în spații închise sau deschise funcținează obișnit in timpul saptămânii, dar în weekwnd se închid la 6 seara, in rest fiind premise doar livrări la domiciliu. Restaurantele, cafenelele la interior și terase se închid.  Totodată  sunt interzise nunțile, botezurile, evenimentele private, precum și organizarea de conferințe, competiții sportive și evenimentele în aer liber. Sălile de sport și bazinele de înot nu au voie, de asemenea, să funcționeze.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.